SVILAJNAC- Pobednik 3. Svilajnačkog maratona i vlasnik novog rekorda staze 1.08.50 je Stenli Kipruto, drugi je bio Velimir Bojović, a treći Novica Stojanović. U konkreciji žena  prva je bila Marijana Šljivić iz Paraćina, druga Ana Marković iz Svilajnca i treća Milena Mandić. U polumaratonu i trci zadovoljstva učestvovalo je 600 takmičara. Znak za početak trke dala je poznata srpska atletičarka Olivera Jevtić, koja je ovog puta bila u ulozi promotera.

-Uvek sam se radovala ovakvim događajima, Imala sam prilkie da obiđem stazu, odlična je i žao što nisam učestvovala. Staza je brza i izuzetna. Sledeće godine dolazim da učestvujem i ostvarim normu za međunarodna takmičenja. Atletika u Svilajncu je na svetskoj mapi takimičenja i želim im da napreduju svake godine, kazala je Olivera Jevtić.

-Imamo veliki broj atletičara iz cele Srbije, ali i iz Svilajnca. Veliki je broj učesnika sa odličnim rezultatima, što potvrđuje da smo obezbedili dobre uslove za trku. Verujem da ćemo svi zajedno da negujemo prave sprotske vrednosti humanost, solidranost i kolektivni duh. Verujem da će na sledećem poluamratonu biti još jača konkurencija, istakla je zamenica predsednika opštine Svilajnac Dragana Radević.