JAGODINA-Delegacija iz Grčke danas je posetila Industrijsku zonu i novu turističku atrakciju ,,Kočin hrast” u Jagodini, što su bile poslednje tačke njihovog trodnevog boravka u pomoravskoj prestonici. Političari i privednici iz grada Katerini u regiji Pijerija u Grčkoj na ovaj način su zaokružili posetu Jagodini i Srbiji. Načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević upoznao je goste sa privrednom slikom, stranim ulaganjima i otvaranjem 4.000 novih radnih mesta, a direktor Jase Zoran Gligorijević je podsetio da Jagodinu godišnje poseti 500 hiljada turista, te da je u tom sektoru otvoreno 2.000 direktnih radnih mesta i još toliko indirektno u privatnom smeštaju.

-Zahvaljum se na gostoprimstvu, za sve što smo videli i obradovali. Zadovoljni smo i zadivljeni svime što smo videli. Ponavljaću stalno svaki put da sam oduševljen. Prošlo je dve godine od kada sam posetio Jagodinu, a ovo što sam video je zaista fascinantno. Vrlo brzo idete ka vrhu, to važi sve građane Jagodine, ali na prvom mestu to se odnosi na Dragna Markovića. To sam rekao I kada je bio Grčkoj, mi svi treba da nazdravljamo u njegovo zdravlje. On je grčki brat i čovek koji jako voli Grčku. Mislim da i on treba tako da oseća prema meni što se tiče Srbije. On je moj brat, rekao u rezumeu posete gradonačelnik Katerini Konstantinos Koukodimos.

Gosti iz Grčke su posetili crkvu Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu, bili su na prijemu u Skupštini grada, obišli su zelenu pijacu, turistički kompleks u čijem sastavu su Akva park, Zoo vrt, Muzej voštanih figura i šetalište Potok.