DIREKTOR KANCELARIJE ZA KIM PETAR PETKOVIĆ U JAGODINI SA INTERNO RASELJENIMA! PALMA: SRBIJA NIKADA NEĆE PRIZNATI NEZAVISNO KOSOVO I METOHIJU, TO JE VUČIĆ VIŠE PUTA POTVRDIO

JAGODINA-Predsednik Skupštine grada Jagodina, narodni poslanik i predsednik Jedinstevne Srbije Dragan Marković Palma poručio je danas na sastanku sa inteno raseljenim licima da je siguran da će Srbi sa Kosova i Metohije glasati za Srpsku listu na lokalnim izborima na KIM. Sastanak je održan na inicijativu direktora Kancelarije za KIM Petra Petkovića u Skupštini grada Jagodina.

– Siguran sam da ćete pozvati i one koji ranje nisu glasali ili koji ne žele da idu. Svi izbori su bitni ali ovi su najvažniji za budućnost Srba na KIM kada je u pitanju lokal, tamo gde žive vaši rođaci i prijatelji. Za Srpsku listu treba glasati jer je predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i bez njega ne bi bilo ni 2 procenta Srba na KIM. Sprovođenje socijalne politike na KIM i sve što se plaća je zahvaljujući  Aleksandru Vučiću. Imamo težak posao da se izborimo sa zapadim političarima da sami donosimo i sprovodimo odluke o tome kako ćemo da živimo. Ova vlast na čelu sa Aleksadrom Vučićem nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije. Vi nemate drugu državu, Albanci imaju, zato treba da slušate ono što kaže Beograd i ono što kaže mlad čovek, patriota, Petar Petković, rekao je Marković.

On je pomenuo da su opoziconi lideri u Srbiji hvalili poštenje i dobrotu Haradinaja i Kurtija, što je izazvalo negodovanje kod prisutnih interno raseljenih lica.

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petar Petković obišao je danas Jagodinu i razgovarao sa raseljenim licima sa prostora КiM, privremeno smeštenim u tom gradu, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Dodaje se da je Petković pozvao raseljene da uzmu učešće i glasaju na predstojećim lokalnim izborima u pokrajini 17. oktobra, istakavši značaj što većeg izlaska Srba na te izbore, kao i jedinstvene podrške Srpskoj listi.

Petkovića je dočekao predsednik Skupštine grada Jagodina, Dragan Marković Palma, kome je preneo da je od vitalne važnosti za opstanak srpskog naroda na КiM da u što većem broju privremeno raseljeni Srbi izađu na lokalne izbore i na taj način zajedno sačuvamo bedeme srpskih nacionalnih interesa na КiM.

-Znam da ste svili novo gnezdo u lepoj Jagodini, ali opet znam da vam je i srce i duša na КiM i ne može ništa da vam bude milije od vašeg Novog Brda, Vitine, Gračanice, Štrpca, od naših opština na severu Кosova i Metohije, od naših prelepih svetinja, naših planina, njiva i svega onoga što ste morali da ostavite kada ste krenuli put centralne Srbije. Zato moramo da sačuvamo 10 srpskih opština, jer time čuvamo zalog za formiranje Zajednice srpskih opština, jer će one predstavljati okvir za kolektivnu bezbednost i prava srpskog naroda na КiM – rekao je Petković.

Naglasio je da je država Srbija danas jača nego ikada zahvaljujući mudroj i odgovornoj politici predsednika Aleksandra Vučića i podsetio da će država uvek biti uz svoj narod.

– Znajte da imate vašu državu uz vas koja će činiti sve da poveća životni standardi vas i vaše dece i zato vas molim da se odazovete 17. oktobra i izađete na lokalne izbore – dodao je Petković.

On je tom prilikom podržao Srpsku listu uz konstataciju da je jedino Srpska lista garant ostanka i opstanka srpskog naroda na КiM, a ona između ostalog ima i podršku predsednika Aleksandra Vučića.

Predsednik Skupštine Grada Jagodine Dragan Marković istakao je da svi treba da podrže Srpsku listu koja jedina ima podršku zvaničnog Beograda i predsednika Aleksandra Vučića, jer je važno da se odbrane nacionalni interesi države Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *