POBEGLI SA MESTA NESREĆE

JAGODINA-Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, intenzivnim radom, identifikovali su i uhapsili A. P. (1984) I. S. (1980), obojica iz Leskovca, osumnjičene da su, 9. novembra, na auto-putu kod Ćuprije, učestvovali u saobraćajnoj nezgodi u kojoj jedna osoba zadobila teške telesne povrede opasne po život, a potom pobegli sa lica mesta, saopšteno iz policije.

Kako se sumnja, A.P. je upravljajući kombijem udario u prikolicu automobila, koja se otkačila i zaustavila na zaustavnoj traci, dok je vozilo za koje je bila zakačena sletelo s puta. Vozač tog vozila je teško povređen.

A.P. i suvozač I.S. iz kombija su pobegli sa mesta nesreće, a kombi su ostavili na kolovoznoj traci. Utvrđeno je da registarske tablice na kombiju pripadaju drugom vozilu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je kao vozač kombija izvršio krivična dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, posebni slučajevi falsifikovanja isprava i teško delo protiv opšte sigurnosti, osumnjičenom A. P. je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da je kao suvozač u kombiju izvršio krivična dela nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi i posebni slučajevi falsifikovanja isprava u saizvršilaštvu, I. S. je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *