Šampionke Srbije ŽORK JAGODINA bolje u dve utakmice od prvakinja BiH ŽRK Borac

BANJA LUKA – U dve utakmice juče i danas šampionke Srbije rukometašice ŽORK Jagodina bile su uspešnije sa razlikom od po osam golova od prvakinja BH Borca na gostovanju u Banja Luci. U prvoj utakmici rezultat je glasio 26:18 (10:8), a u drugoj 31:23 (20:10).  Za razliku od Svesrpskog kupa u Jagodini, gde je odluka o pobedniku pala u produžecima, rukometašice Borca u petak uveče u dvorani “Borik” nisu pružile snažniji otpor, pa su četvorostruke šampionke Srbije zabeležile sigurnu pobedu. Slično je bilo i na današnjoj utakmici.

Rukometašice Borca prvo poluvreme prve i drugo druge utakmice uspevale da drže korak sa Jagodinkama, ostalo vreme je bilo u rukama gošći.

Utakmice su odigrane u sklopu priprema za nastavak sezone u prvenstvu Srbije i BH, ali i učvršćivanje prijateljstva dva kluba o čemu su svjedočili i pokloni iz Jagodine za trenera Radeta Unčanina i direktora Darka Savića.

-Zahvaljujemo našim prijateljima iz Jagodine na gostovanju, imali smo šta vidjeti i naučiti. Poraz u obe utakmice je sa po 8 razlike, ali nas jako veseli borbenost naših djevojaka koje se nisu predavale do zadnje minute. Ekipi Jagodine želimo puno sreće u nastavku prvenstva a mi nastavljamo sa pripremama, stoji u objavi ŽRK Borac.

Jagodina sledeće subote u 19 sati započinje drugi deo prvenstva utakmicom kao domaćin sa ŽRK Beograd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *