Jubilej u Velikom Popoviću – Novak Đoković Fondacija otvorila jubilarni 50. vrtić!

Najavljeno na svetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju – ostvareno u Srbiji;

Novak Đoković Fondacija otvorila novi vrtić u Velikom Popoviću sa idealnim uslovima za rast i razvoj najmlađih i time nastavila misiju pomoći vrtićima i deci širom naše zemlje

Ono što je Novak Đoković Fondacija najavila tokom nedavne prezentacije na Svetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju, sada je i ostvareno: selo Veliki Popović u opštini Despotovac od danas se ponosi rekonstruisanim, adaptiranim i opremljenim vrtićem, jubilarnim pedesetim koji je Fondacija otvorila od svog osnivanja. Renovirani objekat „Leptirić“ koji radi pri Predškolskoj ustanovi „Rada Miljković“ prostire se na površini od 118 m2, ima jednu radnu sobu i kapacitet da primi 50 novih predškolaca. Ukupna vrednost projekta iznosi 9.550.000 dinara, od čega je Fondacija, zajedno sa partnerima, uložila 6.500.000. Svečanom otvaranju novog objekta prisustvovali su nacionalna direktorka Fondacije Maja Kremić, direktorka predškolske ustanove Verica Stojković, predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić, zamenik predsednika opštine Despotovac Nenad Jovanović, kao i partneri na projektu.

Glavni partner na ovom projektu bila je kompanija Dunav osiguranje, koja je još jedanput potvrdila da je jedna od društveno najangažovanijih kompanija u zemlji. Podršku su pružile i druge društveno odgovorne kompanije dm drogerie markt Srbija, Baumit Srbija, Aksa, Tarkett i ITRO-COOP.

„Ponosni smo na to što je, u godini kada proslavljamo velike jubileje, naš prvi vrtić koji smo danas predstavili u Velikom Popoviću postao 50.  koji je Novak Đoković Fondacija u 15 godina svog postojanja otvorila u Srbiji! Povod realizacije našeg prvog projekta u opštini Despotovac ne može biti lepši, i sigurni smo da ćemo i ovde i širom naše zemlje sa još više posvećenosti i motiva nastaviti sa rekonstrukcijom, adaptacijom i opremanjem ustanova od ključne važnosti za lepo i bezbrižno detinjstvo naših najmlađih. Za realizaciju ovog projekta nas je posebno inspirisala anegdota po kojoj su vaspitači, roditelji i deca – obučeni u kostime štrumfova – udružili snage i zajedno ofarbali do tada neuglednu ogradu vrtića. Nadamo se da ćemo što pre imati prilike da ponovo ujedinimo našu kreativnu energiju, posvećenost i ljubav prema deci, za dobrobit svih ljudi ovog kraja i ovako lepim povodom,“ istakla je Maja Kremić, nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije.

Prisutnim zvanicama se zatim obratila domaćica ovog događaja, direktorka predškolske ustanove “Rada Miljković” Verica Stojković.

“Želimo da uputimo zahvalnost Novak Đoković Fondaciji za nesebično darivanje novog prostora u vrtiću u kome će boraviti deca predškolskog uzrasta iz Velikog Popovića. Kroz ovaj projekat omogućili ste deci da njihovo detinjstvo bude ispunjeno druženjem, igrom i učenjem sa svojim vršnjacima. Zahvaljujući realizaciji projekta Fondacije, ostvarićemo cilj da svako dete razvija svoje potencijale. Kroz timski rad sa lokalnom samoupravom, obezbeđeni su nam uslovi za uključivanje svakog deteta u predškolsko obrazovanje bez pravljenja razlike prema zdravstvenom stanju, rodnom identitetu, invaliditetu, etničkom poreklu i nacionalnoj pripadnosti,“ zaključila je Verica Stojković.

„U ime opštine Despotovac želim da se najsrdačnije zahvalim dobrim ljudima iz Novak Đoković Fondacije, najpre što su od velikog broja dečjih ustanova u Srbiji, kojima je takođe neophodna pomoć, odabrali baš vrtić u Velikom Popoviću i opštinu Despotovac. Naporima Fondacije i opstine, Veliki Popović od danas ima izuzetne uslove za prihvat dece predškolskog uzrasta, kakve imaju i deca u zemljama Zapadne Evrope u kojima radi veliki broj građana ovoga kraja. Verujem da će, pored brojnih podsticaja od strane opštine Despotovac, ovo takođe biti jedan od značajnijih koji će u narednom periodu doprineti većem broju dece u porodičnim i školskim dvorištima na radost svih nas,“ izjavio je Nenad Jovanović, zamenik predsednika opštine Despotovac.

Otvaranjem vrtića „Leptirić“, Novak Đoković Fondacija se dodatno približila još jednom zlatnom jubileju – 50.000 dece kojima je Fondacija obezbedila podršku i pomoć tokom 15 godina njenog dosadašnjeg rada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *