PALMA: SVAKI ČOVEK VREDI ONOLIKO KOLIKO IZA SEBE MOŽE DELA DA OSTAVI

JAGODINA-U Jagodini je otvoren najsavremeniji vrtić koji se prostire na površini od 1.080 kvadratnih metara i koji će moći da primi 110 mališana. Novoizgrađena zgrada nalazi se u sklopu dečjeg vrtića ,,Pivara“, čija je zgrada, takođe, renovirana. Vrtić je svečano proglasio otvorenim predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma, koji je, tom prilikom, rekao da svaki čovek, ili lokalna samouprava, vrede onoliko koliko iza sebe mogu da ostave dela.

,,Ovo je treći vrtić koji smo napravili, jer se borimo protiv bele kuge. Borba protv bele kuge je i cena vrtića, koja je u Jagodini najniža u Srbiji, zatim besplatan prevoz za roditelje koji decu dovoze autobusom u vrtić. Borba protiv bele kuge je i sala za fizičko vaspitanje, koja je najsavremenija u Srbiji, jer nam je želja da deca budu zdrava. Tako ćemo doći do novih talenata u sportu“, istakao je Marković na otvaranju vrtića.

Marković je, takođe, napomenuo da je Jagodina jedini grad koji šalje decu na more besplatno. Da deca imaju besplatan autobuski prevoz, kao i svi građani,  i da je u organizaciji grada više od 50.000 ljudi putovalo u inostranstvo.

,,Grad koji za vreme pandemije korona virusa gradi vrtiće, kulturni centar, fabrike, je uspešan grad i sve te projekte mi sami finansiramo. Što se tiče vrtića, želim da se deca što više rađaju, da nam budu srećna, jer su ona smisao našeg života i naša budućnost“, zaključio je Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodina. Vrtić ,,Pivara“ jedan je od retkih u Srbiji koji ima i senzornu sobu za decu sa smetnjama  u razvoju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *