Svetski dan velnesa, jedanaesti po redu, u organizaciji Klastera zdravstvenog velnes i SPA turizma Srbije  obeležen je na više lokacija na otvorenom u Srbiji, u subotu, 11. juna, zajedno sa još 150 zemalja sveta i oko 350 miliona ljudi.

Centralna manifestacija povodom Svetskog dana velnesa održana je i na Kraljevom trgu na Zlatiboru, pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina u saradnji sa Sportskim savezom Čajetina.

Sportski klubovi i članice Sportskog saveza Čajetina uzeli su  učešće u programu obeležavanja Svetskog dana velnesa, a najbrojniji su bili članovi karate kluba Rujno. Za najmlađe je bila osmišljena animacija, kada  su učesnici uz animatora u kostimu Spajdermena radili vežbice uz koreografiju ispred bine na Kraljevom trgu.

Lekari, nutricionista i psiholog  SB Čigota, u centru Zlatibora davali su  savete o očuvanju psihičkog i fizičkog zdravlja tokom i posle pandemije, a za sve posetioce  besplatno su radili antropometrijsko merenje. Vedar duh Zlatibora, kroz pesmu i igru doneli   su članovi Udruženja za negovanje narodne tradicije “Zlatibor”.

Svetski dan velnesa  nas podseća da je zdravlje najveće bogatstvo i da velnes nije luksuz, već potreba svakog od nas. Poruke “Jedan dan može promeniti ceo naš život “ i “Ja kažem da” motivišu ljude širom sveta da promene način razmišljanja o svom zdravlju i uvedu zdrave životne navike koje će poboljšati kvalitet njihovih života.

Svetski dan velnesa  inspiriše nas da se u 2022. godini okrenemo još više sebi  i svom zdravlju i da u svemu što se događa pronađemo i pozitivnu stranu  da bi sačuvali svoje mentalno zdravlje, kaže Nataša Ranitović , ambasador Svetskog dana velnesa za Srbiju.

Pored organizovanih programa u Srbiji, Svetski dan velnesa  organizovan je  širom sveta, a direktno uključenje u tročasovni  program uživo imali su učesnici iz 35 zemalja.