SVILAJNAC- Dvadeseta redovna sednica SO Svilajnac održana je juče uz prisustvo 34 odbornika.

Na dnevnom redu našlo se 19 tačaka dnevnog reda.

Na prošloj sednici ostavke na mesto odbornika Skupštine opštine Svilajnac podneli su Đurđija Brzanović sa liste „Predrag Milanović-Svilajnac čuva budućnost“ , Branislav Marinković i Slobodan Đorđević sa liste „Aleksandar Vučić-za našu decu“, pa su na ovoj sednici za nove odbornike imenovani Mariana Vasić sa liste „Predrag Milanović-Svilajnac čuva budućnost“, Jovana Hlaupek i Irena Milošević sa liste „Aleksandar Vučić-za našu decu“.

Usvojeni su Izveštaji o poslovanju KJP „Morava“ Svilajnac i JP Sportsko-turistički centar „Svilajnac“.

Usvojena je i Odluka kojom su opredeljena dodatna sredstva sa subvencionisanje nabavke bicikli kao ekološki prihvatljivog transporta, i to još 400.000 dinara za 50 bicikli.

Usvojeno je i Rešenje o prestanku dužnosti direktora Resavske biblioteke, a  za vršioca dužnosti direktora Resavske biblioteke Svilajnac izabrana je Vesna Miladinović, dok je za direktora JP Sportsko-turistički centar „Svilajnac“ izabran Dragoljub Vučković.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović još jednom je podsetio na najvažnije projekte u gradu i selima koji su urađeni i planirani, istakavši da će ovo biti godina najvažnijih i najvećih projekata u infrastrukturi.