Predstavnici đačkih parlamenata osnovnih škola sa teritorije opštine Čajetina posetili su zgradu Opštine gde ih je predsednik Skupštine opštine Arsen Đurić upoznao sa radom i funkcionisanjem Opštinske uprave, Skupštine opštine i opštinskih javnih preduzeća. Tom prilikom im je predstavio načine na koje opština pomaže rad škola sa svoje teritorije.

„Iako škole nisu u direktnoj nadležnosti Opštine Čajetina već su pod nadležnošću Ministarstva prosvete, naša opština se trudi da pomogne njihov rad tako što svake godine opredeljujemo sredstva za različite školske aktivnosti, u koje spadaju uređenje i adaptacije škola, proširenje njihovih kapaciteta, a negde su urađene i školske sportske sale. Očekujem da će naredne godine početi izgradnja fiskulturne sale u Sirogojnu, a uskoro ćemo konkurisati za sufinansirajuća sredstva za izgradnju fiskulturne sale u Mačkatu, s obzirom da u toj sredini iz godine u godinu raste broj đaka“ rekao je Đurić.

Čajetinski učenici, članovi školskih Đačkih parlamenata, su se prvenstveno interesovali kako Opština može da im pomogne da imaju veći broj sportskih terena i opreme za bavljenje sportom, a, kako su rekli, tekuće školske probleme rešavaju sa direktorima i zaposlenima u školama. Psiholog u Osnovnoj školi „Dimitrije Tucović“ u Čajetini Marija Novaković je iznela predlog da bi bilo korisno da se obnovi učenička razmena sa školama iz bratskih opština, kao što je postojala saradnja sa školama u Sloveniji.