JAGODINA- Održana 31.sednica Skupštine grada Jagodina na kojoj su usvojene sve tačke dnevnog reda. Sednicom je predsedavao predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma. Odbornici su usvojili odluku o izmenama i dopunama odluke o budžetu grada za 2023.godinu, kao i odluku o utvrđivanju poreza za imovinu za 2024. godinu na teritoriji grada Jagodine.
,,Želim da vam kažem da nismo povećali poreske stope, da su ostale iste, iako smo imali pravo da ih povećamo na osnovu metodologije za povećanje poreskih stopa. Tri godine ih nismo menjali, bez obzira što je inflacija neplanirana i velika iz poznatih razloga. Mi nismo hteli da opteretimo ni fizička, ni pravna lica, znači ostalo je isto kako je bilo pre tri godine’, rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.
U 2024.godini neće biti oporezivano poljoprivredno i šumsko zemljište, kao i građevinsko zemljište koje se koristi za gajenje biljaka, sadnog materijala i u druge poljoprivredne svrhe. Između ostalog, odbornici su usvojili i niz akata iz oblasti urbanizma, kao i odluke o pribavljanju i otuđenju građevinskog zemljišta.