SVILAJNAC- U prepunoj sali Doma kulture u Kušiljevu je održan zbor meštana. Opštinsko rukovodstvo razgovaralo sa građanima o potrebama, problemima, idejama… Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović saslušao je meštane, odgovarao na njihova pitanja, rešavao probleme i ujedno predstavio I velike projekte koji su poslednjih nekoliko godina urađeni u ovom selu:

„Rekonstruisali smo školu, ambulantu, Dom kulture, izgradili novi vrtić,sredili lovački dom, izgradili pešačko-biciklističku stazu, urađen je deo kanalizacione mreže, sanirali smo Bulinjak i potok Beljava, kako se ne bi više izlivali, zamenili smo rasvetu i sada je u toku i najveći infrastrukturni projekat a to je izgradnja kanalizacione mreže“ – podsetio je Milanović i izneo planove za naredni period:

„Plan nam je da uradimo rekonstrukciju škole, izgradimo fiskulturnu salu i dečije igralište. Takođe, u planu je i projekat navodnjavanja Moravske celine i trenutno je u izradi projektno-tehnička dokumentacija“ –  istakao je Milanović i najavio još jednu olakšicu za građane, a to su besplatni vrtići za sve roditelje čija ukupna primanja ne prelaze 100.000 dinara.

Predsednik opštine  je još jednom pozvao penzionere na novogodišnju zabavu 13. decembra, istakavši da je to prilika za zajedničko okupljanje, druženje i način da im se Opština oduži za njihov vredan višedecenijski rad. Zborovi meštana održavaju se na inicijativu za direktan dijalog sa građanima i nastavljaju se i u narednom periodu.