ZIMSKA SEZONA I NOVA GODINA NA ZLATIBORU – SAŠA MATIĆ I TRUBAČI DEJANA JEVĐEVIĆA NA KRALJEVOM TRGU

 

ČAJETINA- U zimsku sezonu Zlatibor ulazi sa novim zabavnim sadržajima koje su najavili Turistička organizacija Zlatibor, JP „Gold gondola Zlatibor“ i Kulturni centar Zlatibor sa ciljem da turisti što bolje isplaniraju svoje slobodno vreme i predstojeće praznične dane.

Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor su kao i svake godine pripremili bogat program nastupa na Kraljevom trgu za  novogodišnje praznike. Program počinje već 28.decembra dečjom Novom godinom, dodelom paketića za decu. U pitanju je koncert Leontine i dečijeg hora “Čarolija”. Tom prilikom će za svu decu sa teritorije opštine Čajetina biti uručeni paketići. Verujemo da će se mališani lepo provesti i da ćemo tu tradiciju podele paketića nastaviti i u narednim godinama. Za doček Nove godine, 31. decembra očekuje nas nastup Saše Matića sa početkom u 21 čas, u ponoć koncert trubačkog orkestra Dejana Jevđića, služiće se kuvano vino, rakija, a u ponoć će biti vatromet. Prvi januar je rezervisan za koncert „Magla benda“. Takođe u zlatiborskim hotelima i restoranima priremljen je bogat novogodišnji program“, rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

„Kao što su posetioci Gondole navikli, svakog dana u nedelji ih očekuju neke aktivnosti tokom praznika i cele zimske sezone. Ponedeljak je planiran za sportske aktivnosti, a pre svega nordijsko skijanje ukoliko bude snega. Utorkom će biti u ponudi topli napici u našem novom kafiću sa popustom u okviru Zlatiborske čajanke. Najmlađi će se najviše obradovati sredi kada će se odvijati besplatne radionice vajanja na snegu, kao i razni drugi zabavno-edukativni sadržaji. Četvrtak će biti dan za umetnost kada će učesnici iskazati kreativnsot kroz slikarstvo i pravljenje tradiconalnih zlatiborskih proizvoda, a ljubitelji stranih i domaćih hitova uživaće u žurkama na Torniku vikendom“, rekla je direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić.

„Po prvi put ove godine, uz sve turističke sadržaje, organizovaćemo manifestaciju „Duhovnim stopama“ koja će početi otvaranjem izložbe ikona „Ka liku“ profesora Janjićijevića u saradnji sa još dvoje umetnika. Na programu je duo drama o patrijarhu Pavlu, kao i nastup Braće Teofilovići u istom duhu. Matija Bećković nam je potvrdio dolazak, ali ćemo tek da preciziramo datum. Školski Savindan će biti deo naše tradicionalne manifestacije u saradnji sa Hramom Preobraženja Gospodnjeg. U februaru očekujemo duo dramu Nebojše Milovanovića „Čovek visine“, to je Predićeva rasprava o Njegoševom mauzoleju na Lovćenu. Nadam se da ćemo od Božića do Sretenja zaokružiti kulturnu ponudu na Zlatiboru i ispuniti potrebu posetilaca za takvom vrstom sadržaja“, rekla je direktorka Kulturnog centra Zlatibor Danica Jevtić Šišović.

 

„U godini proslave izuzetnog jubileja imamo dosta stvari sa kojim možemo da se pohvalimo, a o tome svedoči i zvanična republička statistika koja je pokazala da Zlatibor kao destinacija u prvih 10 meseci beleži porast broja posetilaca od 25 procenata. Na osnovu tih podataka nalazimo se iza Beograda po posećenosti tj. na drugom mestu. Odmah smo iza najvećeg grada što pokazuje jedan ozbiljan potencijal destinacije i planovi razvoja kojima opština Čajetina, Turistička organizacija i celokupna turistička privreda želi da se predstavi u narednom periodu. Pre par dana je otvoren još jedan hotel na Zlatiboru u pitanju je “Queen of Zlatibor”, za nekoliko dana se otvara još jedan hotel sa pet zvezdica “Bor Hotel by Karisma ” koji će upotpuniti turističku ponudu Zlatibora i sve su to stvari koje pokazuju da će Zlatibor u ovoj godini jubileja ostvariti jednu rekordnu, uspešnu turističku godinu.

Svake sezone Zlatibor kontinuirano opravdava status najposećenije planine u Srbiji zbog čega mu se posetioci uvek rado vraćaju u sve većem broju. Takav uspeh je ujedno i inspiracija da se ponuda konstantno obogaćuje i unapređuje u pravcu specifičnih potreba savremenog turiste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *