Koalicija Jedinstvene Srbije (JS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) odbacila je kao neistinite navode u javnosti da je bilo neregularnosti u izbornom procesu u Jagodini, te demantovala Ferku i medije koju su preneli saopštenje o neregularnostima.

Prema navodima koalicije „Dragan Marković Palma – JS – Ivica Dačić – SPS“, radi se o „čistoj laži“.

Gradska izborna komisija u Jagodini je, prema navodima te koalicije, 26. aprila donela Odluku o obrascima za lokalne izbore raspisane za 2. jun i tu odluku objavila na sajtu Skupštine grada Jagodina u 12:10 istog dana. Na taj način obrasci potrebni za podnošenje izbornih listi postali su dostupni svima, navela je koalicija JS i SPS, ističući da je sakupila oko 800 potpisa za manje od dva sata i predala listu oko 16 časova.

„Sve ostalo su špekulacije i neistine u režiji kuhinje koja je nama jako dobro poznata, kuhinje koja zbog svoje nesposobnosti nema šta drugo nego da servira otrovne laži“, navela je koalicija JS i SPS u saopštenju.

Inače, Kampanja za fer izbore (FERKA) zatražila je hitnu rekaciju Tužilaštva i drugih nadležnih zbog „zabrinjavajućih neregularnosti“ u predizbornom procesu u Jagodini.