KULTURNO LETO, LETNJA SCENA I SVETIONIK 2024. U JAGODINI

Rok, pop, narodna muzika, poetske večeri, predstave, filmske projekcije u centru Jagodine, izletištu Potok i platou KC.

U okviru manifestacije SVETIONIK na platou ispred Kulturnog centra, u sredu 10. jula biće održan muzičko poetski kabare „Da, to su bili dani“ Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića, početak od 21 sat.

Muzičko – poetsko veče Marka Miloševića i Borisa Režaka u petak 5. jula u 21 sat na platou KC.

Koncert „Intermeco kvartet“ u Potoku u Jagodini, nedelja u 21 sat.

INTERMECO kvartet osnovan je 1999. godine.Stekao je reputaciju lidera u izvođenju rok obrada u regionu. Ideja članica bila je da izvode žanrovski raznorodnu muziku, iako su sve četiri svršene studentkinje FMU u Beogradu, Akademije umetnosti u Novom Sadu i Cetinju, što ih je usmerilo u pravcu klasične muzike.

Žanrovska razuđenost, ljubav prema nečemu što nije samo klasična muzika kao i potreba da se ta i takva muzika izvodi na klasičnim instrumentima, čini ih različitim od drugih sastava sličnog tipa.

Tokom protekle decenije repertoar se menjao i proširivao u skladu sa konceptima nastupa. Tendencija INTERMECO kvarteta je da istražuje nove muzičke trendove u cilju afirmacije različitih žanrova u novom kontekstu. Publika danas kao i pre više od jedne decenije, ima priliku da uživa u smelim i inovativnim izvođenjima prepoznatljivih numera omiljenih stranih a sve češće i domaćih bendova.

Članovi:

Milena Rajković,

Tamara Živković,

Milena Martinov Stojković i

Milica Jakšić

VAN GOGH U JAGODINI

Povodom Petrovdana, slave Jagodine, u centru grada biće održan koncert benda VAN GOGH. Petak, 12. juli, od 21 čas.