Održana prva Tribalion trka na Zlatiboru

Osma Tribalion trka sa preprekama održana je prvi put na Zlatiboru. Ova popularna manifestacija je okupila skoro dve hiljade učesnika koji su došli da testiraju svoje limite, uživaju u druženju i pogledu koji ova planina nudi. Iako vreme nije išlo na ruku, trka je održana bez ikakvih smetnji.

U organizaciji tribalion tima za postavljanje prepreka je bila zadužena ekipa koja je mesec dana boravila na Zlatiboru. Trka se sastojala od dve staze, jedne kraću od 12km i duže od 22km. Na dužoj stazi je bio uključen i prelaz preko Ribničkog jezera da testira najspremnije, a predu učesnicima su bili i manki bar, penjanje uz kanap, puzanje kroz blato, bacanje koplja i mnogi drugi izazovi.

Suština trke nije samo u guranju granica izdržljivosti već i u upoznavanju i druženju. U tribalion karavanu postoje letnje i jesenje trke, a u planu je i organizovanje zimskih događaja na kojima bi učestvovalo manje ljudi.

Tribalion trka je jedinstvena i jedna od masovnijih organizacija koja okuplja ljude iz raznih krajeva Srbije, Balkana i šire. Trka na Tari je već prepoznatljiva, a ovo je novi korak da se upoznaju novi predeli, ali i da se iskoriste potencijali Zlatibora u svrhu druženja. Upoznavanje nove vrste sporta i rekreacije na Zlatiboru  se očekuje i ubuduće jer je u planu pravljenje novih ruta i ponovno okupljanje.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *