Osma Tribalion trka sa preprekama održana je prvi put na Zlatiboru. Ova popularna manifestacija je okupila skoro dve hiljade učesnika koji su došli da testiraju svoje limite, uživaju u druženju i pogledu koji ova planina nudi. Iako vreme nije išlo na ruku, trka je održana bez ikakvih smetnji.

U organizaciji tribalion tima za postavljanje prepreka je bila zadužena ekipa koja je mesec dana boravila na Zlatiboru. Trka se sastojala od dve staze, jedne kraću od 12km i duže od 22km. Na dužoj stazi je bio uključen i prelaz preko Ribničkog jezera da testira najspremnije, a predu učesnicima su bili i manki bar, penjanje uz kanap, puzanje kroz blato, bacanje koplja i mnogi drugi izazovi.

Suština trke nije samo u guranju granica izdržljivosti već i u upoznavanju i druženju. U tribalion karavanu postoje letnje i jesenje trke, a u planu je i organizovanje zimskih događaja na kojima bi učestvovalo manje ljudi.

Tribalion trka je jedinstvena i jedna od masovnijih organizacija koja okuplja ljude iz raznih krajeva Srbije, Balkana i šire. Trka na Tari je već prepoznatljiva, a ovo je novi korak da se upoznaju novi predeli, ali i da se iskoriste potencijali Zlatibora u svrhu druženja. Upoznavanje nove vrste sporta i rekreacije na Zlatiboru  se očekuje i ubuduće jer je u planu pravljenje novih ruta i ponovno okupljanje.