BATOČINA-Premijer Aleksandar Vučić I prvi potpredsenik vlade  Ivica Dačić bili su gosti Jedinstvene Srbije u Batočini na obeležavanju stranačke slave Sretenje. Pored rukovodstva Jedinstvene Srbije, kao i članova stranke, proslavi su prisustvovali predsednik PSS Bogoljub Karić, ministar Aleksandar Antić, visoki funkcioneri SPS Žarko Obradović i Branko Ružić, kao i funkcioneri JS.

Foto : Jedinstvena Srbija

-Ukoliko Glavni odbor SNS u petak donese odluku o mojoj kandidaturi na predsedničkim izborima, ja neću biti kandidat SNS, već svih vas i moj posao je da jednako brinem o svakom članu Jedinstvene Srbije, SPS, Pokreta snaga Srbije i svih onih koji tu kandidaturu budu podržali”, rekao je Vučić obraćajući se prisutnima  na proslavi slave JS.
On je najavio više novca za investicije i otvaranje novih fabrika, odnsono više novih radnih mesta i  smanjujenje nezaposlenosti u Srbiji.

-Važno da se ovaj kontinuitet stabilnosti, ozbiljnosti i odgovornosti nastavi. Zahvalan sam i Ivici Dačiću i svima vama iz JS na tome što vam je Srbija važnija od vaših stranaka. Mi ćemo polako da razdužujemo Srbiju i činićemo sve da Srbija bude bogatija, rekao je Vučić.

Dačić je ocenio da je vraćena vera ,,ljudima da Srbija može da igra jednu ranopravnu i značajnu ulogu na političkoj sceni, te da je Srbija decenijama unazad bila ponižavana, uništavana i pljačkana.

-Narod Srbije je zaslužio da ima vlast i predsednika Republike koji dobri zna da u narednih 10 ili 20 godina Srbija treba da se nađe tamo gde joj je mesto. Ne samo kao članica Evropske unije, nego kao zemlja koja će nadoknaditi zaostatak koji smo imali u poslednjih nekoliko decenija. Zato treba reći da mi ne podržavamo Vučića zbog Vučića, nego zbog Srbije, zbog budućnosti Srbije i zato što je to najbolje za Srbiju,zaključio  je Dačić.

Vučić je dočekan uz gromoglasan aplauz 750 prisutnih, govor u njeguvu čast je, između ostalih, održao predsednik PSS Bogoljub Karić, a iz sale je ispraćen uz Marš na Drinu.