POSLEDICE ŽIVOTA BEZ SEKSA

Mnoge ružne stvari će vam se desiti ukoliko apstinirate
Stručnjaci tvrde da apstinencija utiče probleme sa zdravljem, pa zbog toga nikad ne treba praviti dužu pauzu.
Evo koje nelagodnosti vas sve mogu snaći:
Manji rizik od infekcija urinarnog trakta
Ovo je zapravo jedina dobra stvar. Naime, čak 80 odsto infekcija urinarnog trakta događa se 24 sata posle seksualnog odnosa, zato što tokom seksa bakterije iz vagine završavaju u mokraćnom kanalu, gde se stvaraju infekcije.
Osećaćete teskobu
Seks nam pomaže da se “izduvamo”, a istraživanja pokazuju da ljudi koji nemaju redovne seksualne odnose imaju problema kada se nađu u stresnim situacijama.
Lakše ćete se razboleti
Manjak seksa smanjuje izloženost bakterijama, iako smo izloženi bakterijama i tokom seksa, a to će dovesti do slabljenja imuniteta. Zaboravite med i limun i bacite se na akciju dok još nije kasno.
Odnosi sa drugim ljudima su na tankom ledu
Nedostatak seksa može uticati na vaš osećaj sreće, bliskosti i sigurnosti u vezama, tvrde stručnjaci.
Muškarcima preti rak prostate
Ako prestanu da se seksaju, kod muškaraca se povećava rizik od raka prostate, pokazuju istraživanja. Naime, češćom ejakulacijom muškarci iz tela izbacuju potencijalno opasne supstance.
Erektilna disfunkcija postaje sve veći problem
Muškarci koji se ne seksaju redovno rizikuju da imajuprobleme s erektilnom disfunkcijom, dok je kod onih koji redovno stupaju u polne odnose ta opasnost dvostruko manja.
Mogli biste da se osećate lošije
Žene će se osećati depresivnije i imati lošije mišljenje o sebi i svom telu. Međutim, ne samo one. Naučnici tvrde da tako mogu da se osećaju i žene koje se seksaju sa kondomom. Naime, u spermi se nalaze sastojci poput melatonina, serotonina i oksitocina, odgovornih za osećaj sreće i zadovoljstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *