Vraćanje harmonije obezbediće vam dug i zdrav život
Važan faktor za dobar Feng šui stambenog ili poslovnog prostora je njegova urednost i čistoća. Ali, to je samo deo slagalice. Ponekad, uprkos urednosti i poštovanju pravila uređenja prostora osećamo da nešto nedostaje. Naša sreća i uspešnost nije onakva kakva bi trebalo da bude, a osećaj u prostoru nije prijatan.
Još u pradavna vremena drevni narodi živeli su u skladu sa prirodom i okruženjem i bili svesni energije. Oni su razvili različite tehnike čišćenja negativnosti, u zavisnosti od dela sveta koji su nastanjivali. Često su to činili šamani ili sveštenici. U ta drevna vremena čišćenje prostora je bilo standardni deo primenjivanja Feng šuija na istoku.
Po Feng šuiju, pomorandžina kora odličan je način kako da očistite dom od negativne energije i povratiteharmoniju. Dug, zdrav i srećan život treba da bude vaš glavni cilj, pa nemojte biti lenji.
Postupak je jednostavan i ne zahteva puno vremena i odricanja od svakodnevnih užitaka.
Jedino što će vam biti potrebno za ovaj mali ritual čišćenja je: 3 sveže pomorandže, voda, staklena posuda i sveže cveće.
Postupak:
1. Oljuštite pomorandže, uzmite koru, a plodove ostavite za jelo. Podelite koru svake pomorandže na 9 komada. Stavite ih u posudu i prelijte vrućom vodom do 3/4 posude.
2. Ponavljajte sledeću pozitivnu afirmaciju: “Sa ovom ceremonijom odlazi negativna energija, a zamenjuje je pozitivna”.
3. Stavite posudu na ulaz ukoliko želite da očistite ceo dom. Poprskajte tom vodom celu kuću i ponavljate svoju odabranu mantru i pozitivnu afirmaciju. Prođite kroz sve sobe u domu i ne propustite ormare.
4. Vodu i koru bacite, a pomorandže možete koristiti za jelo.
5. Nakon ovog Feng šui čišćenja, otvorite prozore i vrata kako biste ispunili dom svežom energijom.
6. Postavite sveže cveće u središnji deo sobe.
U narednih 9 dana tri puta zamenite cveće.
Neka to bude svaka tri dana, a poslednji buket neka ostane sve dok ne uvene.