NARODNI UČITELJ NOVINAR NENAD RISTIĆ
JAGODINA-Povodom 117 godina od početka školovanja učitelja u Jagodini, Fakultet pedagoških nauka na svečanoj akademiju uručio je Počasnu diplomu ,,Narodni učitelj“ novinaru u penziji Nenadu Ristiću, dok je diploma ,,Magister humanitas“ uručena mladom umetniku Marku Šeliću Marčelu. Ristić je poželeo da se rekonstrukcija stare zgrade Učiteljske škole obavi što pre, odnosno apelovao da se jave donatori za taj projekat.
akademija 2
-Ponosna je i veličanstvena diploma ,,Narodni učitelj“ i ja sam tu funkciju proveo u TV dnevniku. Kada su čuli, moje kolegu iz RTS su mi obećali diplomu ,,narodni mučitelj“. Danas bi Sreten Adžić i Miša Anstasijević Kolarac razgovarali da li u Srbiji postoji donator koji bi mogao da pomogne obnovu stare škole. Mislim da bi ga oni rado primili u društvo velikih dobrotvora, ako bi se našao takav, rekao je Ristić na dodeli diplome.

Marko Šelić Marčelo i Violeta Jovanović
Marko Šelić Marčelo i Violeta Jovanović

Marčelo se zahvalio na originalnom priznanju i konstatovao da njegova borba na ovaj način dobija smisao, jer nije ,,tako uzaludna i nevidljiva“. Dekanka fakulteta Violeta Jovanović je najavila početak rekonstrukcije stare zgarde Učiteljske škole i nove programe u obrazovanju učitelja.
akademija 3
-Najznačajniji studijski programi koji smo kreirali ove godine su programi doktorskih studija, koji u procesu usvajanja na Univerzitetu u Kragujevcu. Očekujemo upis prvih studenata na module za Srpski jezik i književnost i Fizičko vaspitanje, kazala je ona i dodala da je veliki značaj saradnje sa Ambasadom SAD u Beogadu, kao i saradnju sa Visokom školom ,,Etvaš Jožef“ iz Baje u Mađarskoj.
akademija
Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma podsetio je na značajnu ulogu grada u životu tog fakulteta i studenata, te obećao da će grad naredne nedelje uplatiti milion dinara fakultetu za nabavku učila za studente. Zahvalnice fakulteta su dodeljene zaslužnima za razvoj ove ustanove, kao i najboljim studentima.