JAGODINA-Pošto su u proteklih nekoliko meseci kaznili gotovo sve vozače u Pomoravlju, iz Policijske uprave u Jagodini najavljuju da će pripadnici saobraćajne policije tokom naredne nedelje pojačano kontrolisati pešake. Inače, ko se kretao jagodinskim ulicama proteklih nedelja video je saobraćajne policajace raspoređene na po deset metara, ko u špaliru kad je Tito dolazio, koji su već kažnjavali pešake i vozače zbog najbizarnijih i najminimlanijih prekršaja. Sve to potkrepljeno foto dokumentacijom. Javnost je na najdirektniji način mogla da se upozna sa snagom saobraćajne policije u Jagodini, kao i da je brojnost pripadnika policije toliko skočila da mogu sa ljudstvom da pokriju ceo grad i sve ulice.
Elem, saobraćajci najavljuju novi zulum i pohod na ,,pokvarene“ pešake, koji prave teške prekršaje, ravno za vešala.

-Sankcionisaće se prekršaji nepropisnog kretanja pešaka, prelaska ulice van pešačkog prelaza, upotrebe mobilnih telefona na pešačkom prelazu i drugih prekršaja koje su učinili pešaci, stoji u saopštenju moćnih saobraćajaca i dodaje da će se pojačati i kontrola vozača koji čine prekršaje prema pešacima.

Policija sve to potkrepljuje analitikom, te kaže da je ,,na osnovu izvršenih analiza o broju otkrivenih !!! prekršaja u saobraćaju, zaključeno je da pešaci čine veliki broj prekršaja, ali i da predstavljaju ugroženu kategoriju učesnika u saobraćaju, te će iz tog razloga policija pojačati kontrolu na ulicama u pomoravskim gradovima, ali i na putevima kroz naseljena mesta“.
Dragi saobraćni policajci samo radite vi svoj posao…..