JAGODINA- Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar inostranih poslova Ivica Dačić ocenio je večeras u Jagodini da Srbija treba uhvati poslednji voz za bolju budućnost i velikim koracima krene put razvoja.
-Hajde da ne propustimo šanse, da uhvatimo poslednji voz za bolju budućnost Srbije, razvijenu Srbiju. Ovo su godine kada i do nas zavisi da nam se sreće osmehne, odnosno treba joj dati šansu i ,,kupiti loz“. Tako će i Bog da nas pogleda, rekao je on na novogodišnjem prijemu građana koji je organizovao predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma.
On je poručio da je Srbija je mnogo dala za svoju slobodu, ali da je danas je Srbiji potreban mir, stabilnost, ,,potrebno je vreme da stignemo one koji su ispred nas“.
-Za sve to potrebno je da ostvarimo velike korake napred, jel mali koraci ništa ne znače. Mali korak napred veoma često je u proteklim decenijama značio nekoliko unazad. Srbiji je mesto u Evropskoj Uniji, ali mora da neguje prijateljske odnose sa Rusijom i Kinom. Želimo u EU, ali moramo da zaštitimo nacionalne i državne interese, rekao Dačić.
prijem novogodisnji-jagodina-g.j
On je podsetio na ,,istorijske“ uspehe vlade na čelu sa Aleksandrom Vučićem, koji su skoncentrisani oko državnih prioriteta.
-Zaustavljanje ekonomskog sunovrata i oporavak, otvaranje pregovora o članstvu u EU, zaštita nacionalnih i državnih interesa u UNESKO. To je prva pobeda Srbije na međunarodnom planu posle više godine. Savet bezbednosti UN je uz pomoć Rusije odbio rezoluciju da Srpski narod bude kolektivno žigosan kao genocidan. Srbija i Beograd bili su diplomatska prestonica kroz naše predsedavanje OEBS. Humano se ponašamo prema migrantima. Srbija je zaslužila da ide napred, istakao je Dačić i dodao da očekuje da će i u narednim godinama moći da se govori o boljoj budućnosti Srbije u narednim decenijama, nego i boljoj sadašnjosti.
-Za to su potrebne nove fabrike, nova radne mesta. Da država i lokalna samouprava rade u interesu građana. Kada bi svi voleli i kada bi svi radili za Srbiju kao Marković, mislim da bi Srbija daleko bila bogatija, razvijenija i poštovanija u svetu, zaključio je on.
Marković je, pred 5.000 građana u hali Jasa, podsetio na uspehe te lokalne samourave i najavio da će do kraja godine u Industrijskoj zoni biti ukupno 3.500 radnih mesta. Prijemu je pristovao ministar Aleksadndar Antić i celo rukovdstvo SPS, a zvanice je zabavljao Aca Lukas.
prijem novogodisnji 2-jagodina-g.j
VUČIĆ I JA NISMO ZA MUZEJ
JAGODINA-Palma je inicijator mnogih ideja, sada sprema Putinovu figuru, rekao je da će postaviti moju i Vučićevu, a ja sam mu rekao polako, nismo još za muzej, priča u šali Dačić.