U SVILAJNCU OTVORENA PIJACA PO EU STANDARDIMA

SVILAJNAC-Pred oko hiljadu građana predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović otvorio je danas gradsku pijacu, koja je detaljno obnovljena posle dvomesečne građevinske rekonstrukcije i ispunjava zahtevne standarde istih objekta u Evropi. Izgrađena je hala površine 640m²,te poljoprivrednici i roba više neće biti izloženi atmosferskim padavinama, ukupna vrednost svih radova je oko 50 miliona dinara.
pijaca 1-svilajnac-g.j.
-Građani više neće kisnuti, niti se smrzavati jer smo pijacu pokrili i zatvorili. Poljoprivrednici i građani imaće mnogo bolje uslove. Postavljeno je preko 100 novih tezgi, u odnosu na predhodnih 65, a ceo prostor je preuređen tako da bude toplije, čistije, udobnije i lakše. Smatram da je uređena pijaca, na koju ljudi idu svakog dana, jedna od osnovnih potreba i da Svilajanc danas ima pijacu kao i bilo koji drugi razvijeni grad u Evropi, izjavio je predsednik opštine Milanović na otvaranju.
Rekonstrukcija je podrazumevala postavljanje novih vodovodnih i kanalizacionih instalacija, novu hidrantsku mrežu, urađen je sistem za odvođenje atmosferskih voda. Asfaltiran je ceo prostor, kao i prilazi pijaci. Najvažnije je da je pijaca je po prvi put pokrivena.
pijaca 2-svilajnac-g.j.
Iz uprave pijace kažu da prioritet za zakup tezgi imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, kako bi se njima pomoglo i olakšalo plasiranje proizvoda. Mesečni zakup je 2.300 dinara. Građani Svilajnca su zadovoljni kako nova pijaca izgleda, kažu da im je sada mnogo lakše i da će rado dolaziti ovde po bilo kojim vremenskim uslovima. Svilajnčane je zabavljao trubački orkestar, a služeni su vruća rakija i sendviči.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *