ĆUPRIJA-Vladika Braničevski Ignjatije osvešao je danas prostorije regionalnog Centra za porodični smeštaj i usvojenje u Ćupriji, u koje će se useliti mladići i devojke koja izlaze iz hraniteljskih porodica, a reč je pilot projektu ,,Kuća na pola puta”. U renoviranje prostorija uloženo 1,4 miliona dinara, odnosno radovima krovnoj konstrukciji, uređenju i opremanju.
-Dužni smo da pomažemo jedni drugima,jer tako iskazujemo ljubav prema gospodu. Briga za čoveka je izraz vere u boga, rekao je vladika Ignjatije.
Osveštavanju je prisustvovao poverenik Hilandara Miloš Stojković.
-Naša obaveza je da pomažemo svima i ovo je put osamostaljenja dece, posle života u hraniteljskoj porodici. Brinućemo o njima do forminja njihovih porodica i zaposlenja, odnosno normalnog života, rekao je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.
U centru će biti smešteno za početak troje korisnika.
-Ovo je prvi put u Srbiji da se u okviru jendog centra formiraju prostorije za decu koja izlaze iz hraniteljksih porodica. To je praktično, jer su tu naši savetnici, psiholozi, kao i celokupno osoblje centra. Oni će biti tu do potpunog osamostaljivanja korisnika, rekao je direktor centra Hristos Aleksopulos.
Ministar Aleksandar Vulin otvoriće zvanično večaras nove prostorije tog centra.