ĐORĐEVIĆU NALOŽENO DA SE JAVI U ZATVOR
PARAĆIN-Osnovni sud u Paraćinu naložio je osuđenom Radosavu Đorđeviću-Radetu bilderu (55) iz Ćuprije da se javi na izdržavanje kazne zatvora od 18 meseci u KPZ Ćuprija uz upozorenje da će biti prinudno sproveden, zaključuje se iz saopštenja tog suda. Rešenje o tome uručeno je 21 decembra Đorđeviću.
-Osuđeni još uvek nije stupio na izdržavanje kazne zatvora, a sud preduzima sve zakonom propisane mere za potpuno okončanje ovog predmeta, stoji u saopštenju.
Đorđevićevi saradnici ističu da su podaci objavljeni u predhodnom tekstu ,,Radosav Đorđević mora u zatvor“ netačni i da je on dobio nalog tog suda da se javi KPZ Ćuprija na izdržavanje kazne zatvora 16 januara.
Presuda Đorđeviću je pravnosnažna od 27 marta prošle godine i dostavljena je Osnovnom sudu u Paraćinu 23 juna iste godine.

-Uvidom u spise predmeta utvrđuje se da je optuženi Radosav Đorđević iz Ćuprije podnosio više molbi za odlaganje izvršenja kazne zatvora i da je njegova poslednja molba podneta dana 15. oktobra ove godine. Nakon obavljenog veštačenja zdravstvenog stanja osuđenog molba odbijena je kao neosnovana i to rešenjem od 17. novembra, stoji u saopštenju tog suda.
Istim rešenjem okrivljenom je naloženo da se odmah javi na izdržavanje kazne u KPZ u Ćupriji uz upozorenje da će biti prinudno sproveden, ukoliko se ne javi na izdržavanje kazne zatvora.
-Odlučujući o žalbi osuđenog na to rešenje. kao i o žalbi njegovog branioca ,Viši sud u Jagodini je doneo rešenje 9. decembra kojim je odbio žalbu osuđenog i njegovog branioca. Ovo rešenje je primljeno u Osnovni sud u Paraćinu 16. decembra i osuđenom uručeno 21. decembra, navodi taj sud i dodaje ,,osuđeni još uvek nije stupio na izdržavanje kazne zatvora, a sud preduzima sve zakonom propisane mere za potpuno okončanje ovog predmeta“.
Đorđević je osuđen zbog krivičnog dela primanje mita pomaganjem.