JAGODINA-Sem problema sa grejanjem u stotinak stanova u Jagodini, drugih problema nema u funkcionisanju komunalnih sistema u Pomoravlju. Desetak hiljada Paraćinaca sinoć je dobilo struju, saobraćaj se obavlja usporeno zbog snega na putu, a u toku je čišćenje ulica i trotoara. Direktorka JP Gradska toplana Nadežda Marković Purić saopštila je da je stotinka stanova u tri zgrade u ulicama Narodnog fronta i Kozaračkoj van sistema grejanja, ali da su ekipe na terenu i da će do kraja dana dobiti grejanje.
-Reč je o pucanju cevi toplovoda. U toku je popravka. Nema drugih problema u zagrevanju 5.000 stanova u Jagodini, kazala je ona.
Direktor Operativno distributivnog sistema EPS- Ogranak Jagodina Mijomir Papović rekao je da je su problemi u snabdevanju strujom u Paraćinu rešeni i da ne očekuje nove.
-Elektronska kartica za zaštitu transformatora se pokvarila i izbacivala sistem iz napona. Nije bilo drugih kvarova na trafostanici 110 kilovolti u Paraćinu. Malo duže je potrajala konstatacija kvara i zamena,ali sada je sistem bezbedan, rekao je on.
Svi putevi u Pomoravlju su prohodni za saobraćaj. Zbog snega na kolovozu saobraćaj je usporen. Lokalne uprave apeluju na građane da počiste sneg ispred svojih objekata.