EPS POTPISAO UGOVOR SAMO SA IBARSKIM RUDNICIMA
RESAVICA-Predsednik Sidikata radnika devet jamskih rudnika ulja Resavica Nebojša Milenković najavio je da će u ponedeljak biti doneta odluka o štrajku, jer termoelektrane EPS ne preuzimaju proizvedeni ugalj. Direktor EPS Aleksandar Obradović potpisao ugovor o preuzimanju uglja iz Ibarskih rudnika, dok sa ostalih osam nije.
-Jamski rudnici su u teškoj situaciji, jer EPS ne poštuje dogovor sa ministrom Aleksandrom Antićem o preuzimanju proizvedenog uglja. Zahtevamo hitno rešavanje tog problema. Zbog toga ćemo u ponedeljak doneti odluku o upozorenju, protestima i obustavi proizvodnje, jer nema potrebe da se ugalj proizvodi za deponije, najavljuje Milenković.
rudari 3-resavica-g.j.
Sa ministrom Antićem dogovoreno da EPS iz rudnika Resavice preuzme 300 hiljada tona uglja na godišnjem nivou, ali do toga nije došlo.
-EPS je uvek preuzimao kompletnu proizvodnju uglja, nije bilo ograničenja plasmana. Prošle godine se dogodio veliki problem, zbog toga ćemo morati da uđemo u postupak proglašenja štrajka, zaključio je Milenković.