Evo ko čini ovu KOALICIJU i koji su njeni ciljevi
– Naš osnovni cilj je da se konačni posle sedamnaest godina od progonstva čuje glas raseljenih sa Kosova i Metohije. Poznato je da u parlamentu imamo predstavnike svih nacionalnih manjina, predstavnike prognane braće iz Krajine. Mislim da je konačno vreme da i raseljeni sa KiM imaju svog predstavnika u srpskom parlamentu – kaže Miloš Stojković

Koalicija raseljenih lica čiji je predsednik Miloš Stojković ulazi u Skupštinu Srbije! Mogućnost njenog učešća na vanrednim parlamentarnim izborima, koji će biti održani 24. aprila najavio je predsednik ovog udruženjai istakao da koaliciju čini više udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije, ali i veliki broj istaknutih pojedinaca koji ne pripadaju ni jednom udruženju, ali su svojim radom i zalaganjem ostavili neizbrisiv trag na prostorima Kosova i Metohije sve do nasilnog progonstva sa naših vekovnih ognjišta.
– Naš osnovni cilj je da se konačni posle sedamnaest godina od progonstva čuje glas raseljenih sa Kosova i Metohije. Poznato je da u parlamentu imamo predstavnike svih nacionalnih manjina, predstavnike prognane braće iz Krajine. Mislim da je konačno vreme da i raseljeni sa KiM imaju svog predstavnika u srpskom parlamentu. Ističem da je cilj naše koalicije borba protiv NATO integracija, jer nikada nećemo i ne smemo zaboraviti zločine NATO pakta nad nevinom srpskom decom.
Stojković govori i o tome kako će ova koalicija izaći na izbore:
– Mislim da je najkorektnije da prvo razgovaramo sa Aleksandrom Vulinom i Aleksandrom Vučićem. Kad je gospodin Vulin bio ministar za KIM svi mi koji se borimo za svoje dostojanstvo, za svoju pravdu, za svoje zapaljene kuće i porušene manastire u njemu smo prepoznali snagu koja se do tada nije pojavila na KiM. Mislim da je i njegov blizak odnos s Vučićem doneo veliku korist u borbi za KiM, jer je upravo premijer predvodink politike realnog opstanka i prosperiteta Srba na KIM. Moram da istaknem veliki trud i nastavak rada sadašnjeg rukovodsatva Kancelraije za KIM koju predvodi Marko Đurić, član Predsedništa SNS. Kako sva ova tri faktora Vulin Vučuć i Đurić najverovatnije nastupaju na jednoj listi na parlementrnim izborima logično je da se i raseljeni nađu na njoj.
Predsednik Koalicije raseljenih lica tvrdi da ima odlične kontakte sa Sirizom i da je uvek u kontaktu sa premijerom Grčke.
– Naravno da jesam, sa premijerom Aleksisom Ciprasom sam se nedavno čuo, čestitali smo jedan drugom Novu godinu. Veoma često sam u kontaktu i sa njegovim saradnicima. Jedan od njegovih saradnika sa svojom porodicom bio mi je gost na krsnoj slavi, što je za mene velika čast.

BLAGODATNI OGANJ
Raseljeni izražavaju veliku zahvalnost kancelariji za KIM, a ja kao teolog to ističem što je po prvi put Blagodatni oganj iz Jerusalima stigao u Srbiju i na naše sveto Kosovo, objašnjava Stojković.
autor Goran Jevremović