JAGODINA-Od ubice Zorana Markovića (36) odrekli su se porodica, rođaci i meštani njegovog rodnog sela Končareva kod Jagodine. Prebio je strinu, opljačkao majku i šuraka, stalnim pljačkama terorisao komšije i selo, a to je samo deo onog što je počinio I zbog čega je do sada proveo u popravnim ustanovama I zatvorima 20 godina. U utorak ujutru on je ubio cimera iz zatvorske ćelije u Padinskoj Skeli.
-Sa 11 godina pobego je od kuće i posle nedelju dana policija ga je našla u Beogradu. Spavao je po klupama i ko zna šta sve radio. Pominjao je imena kriminalaca, Legije, bagtija. Zbog toga završio je u vaspitnoj ustanovi u Kruševcu i od tada je proveo 20 godina u zatvorima od Zaječara, preko Niša i sada Padinske Skele, priča majka ubice Stanka Marković (65).

Stanka Marković
Stanka Marković

Kada je videla vest na televiziji o ubistvu u zatvoru ona je odmah posumnjala da je reč o njenom sinu Zoranu.
-Koliko sam videla vesti na televiziji odmah sam posumnjala da je reč o njemu,nešto me je preseklo. Zvala sam ćerke i one su mi potvrdile. Čula sam da je Zoran predhodno bio napadnut, pa ga je zato uzvratio napad cimeru kada je zaspao, kaže Stanka i nastavlja ,,nisam u kontaktu sa Zoranom već tri godine, odnosno od kada je otišao u Padinsku Skelu. Ne javljam se na njegove pozive. Neću ni sada da idem kod njega,neka odgovara za ono što je uradio”.

Zoran je pre Padinske Skele proveo petnaestak godina u vaspitno popravnim ustanovama i zatvorima.
– Nije mogao da se snađe na slobodi. Pokušavao je da radi, ali nije mu išlo. Mene je čak pokrao, stavio mi je tabletu za spavanje u kafu i kada sam zaspala on mi je uzeo 7.000 dinara, podseća se Stanka sinovljevih krađa.
stanka markovic 1-jagodina-g.j.
Posle popravnog doma bio godinu na slobodi, pa je odležao deset godina u Nišu, a onda za manje od godinu dana počinio seriju krivičnih dela, kao i pokušaj ubistava strine Božice, i pre tri godine poslat da leži 11. godišnju robiju.
-Zoran koristi tablete jer ima psihičke probleme. Ali, jel mu je falilo nešto da živi samnom? Kad mu prebacim nešto i kažem da se uozbilji, on se dere na mene i odlazi. Ne znam gde odlazi, skupljenih ramena priča Stanka.

MIlan Milanović
MIlan Milanović

Njegov šurak Milan Milanović kaže da je celo selo imalo probleme sa Zoranom.
-On je sitan lopov, a krivična dela se nakupe vremenom . Krao sve što je video i mogao da uzme. Komšiji je ukrao motor, svešteniku neke stvari, meni kompjuter, prebio je strinu Božicu, prodavnicu obijao nekoliko puta . On beži od tuče, ne voli da se bije, ne znam kako je i ovo mogao da uradio. On je bruka za kriminalce, oni takve zovu ,,kokošarima“, zaključuje on.
Meštani Končareva nemaju lepe reči za Zorana, ističu da im je zagorčavao život od prvog razreda osnovne škole.
ZVAO SESTRU
Zoranove rođene sestre Esma i Olivera se sekiraju zbog svega što se dogodilo.
-Sestru Oliveru je zvao u ponedeljak i pitao kako je prošlo porodično slavlje. Lepo je pričao, čak joj je rekao da je pozdravlja njegov cimer, ona je opozdravila. On je uvek zvao Oliveru u 19.30. Ne znamo dakle mu novac za telefonsku karticu, mi mu nismo slali. Hteo je takav život, sam je to izabrao, priča nesrećna majka.