JAGODINA-Radovanu Vaskoviću (53) iz Jagodine određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je pokušao obljubu I.S. (16) obolelu od raka i zaostalu u razvoju, odnosno krivičnog dela obljuba nad nemoćnim licem u pokušaju. Komšije kažu da on je bio u vezi sa maloletnicinom majkom N.S.
-Rade se smunjiči da je pokušao da ima odnos sa tinejdžerkom, nije je silovao, niti su imali bilo kakav seksualni odnos. Navodno je odustao, jer je devojčica plakala. Predhodno je ona došla u njegovu kuću zbog nekog posla. On je bio ljubanoj u vezi sa njenom majkom N.S. oko godinu dana, tako da je bio poznat porodici i nije bio sumnjiv u tom smislu. Majka ju je pustila da ide kod njega, međutim, posle ga je ona prijavila zbog silovanja ćerke. Prema priči tinejdžerke prvo su se masirali, a zatim je on pokušao da ima seksualni odnos sa devojčicom, koja je pritom obolela od kancera i mentalno na nivou deteta zbog psihičkih smetnji, kažu u istrazi.
Radovan V. je bio toliko dobra prijatelj nesrećne porodice, koja je inače izbegla sa Kosmeta, da je čak i S.S. (22) rođenog brata I.S. podučavao zanatu u svojoj radnji. Komšije su u šoku.
-Znamo Radeta kao dobrog čoveka i komšiju. Svima je pomagao. Živeo je sam u kući i bio je u vezi sa N.S., kada je dolazila kod njega ona je dovodila ćerku, kažu komšije.
Pokušaj obljube dogodio se 13 januara, a dan posle devojčica je to ispričala majci.Posle saslušanja na poligrafu Radovan je osumnjičen za pokušaj obljube maloletnice. Dok su ga policajci odvodili iz kuće, N.S. je bila ispred dvorišta sa kesom u kojoj je bio njegov veš, jer ga je ,,prala”.
-Tada je kazala komšijama ,,izgleda da je rade silovao I.”. Okačila je kesu sa vešom na kapiju i otišla, pričaju komšije, koji tvrde da je Radeta bio profesionlani vojnik u Legiji staranaca i da se pre desetak godina vratio u Srbiju.