SVILAJNAC-Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je u Kušiljevu kod Svilajnca u seoskoj ambulanti simibolično obeležio početak obnove zdravstvenih ustanova u Srbiji, za koju je ocenio da će trajati od godinu ipo do tri godine. Sa njim su bili ministri prosvete Srđan Vrebić i zdravlja Zlatibor Lončar, kao i direktor Kancelarije za obnovu i razvoj Marko Blagojević. Tom prilikom potpisani su ugovori između opštine i izvođača radova na ambulanti.
– Iz Kušiljeva i formalno krećemo u akciju obnove i rekonstrukcije škola, bolnica, domova zdravlja i ambulanti, objekta koji nisu obnavljani po nekoliko decenija. Krenućemo obnovu kliničkih centara u Beogradu i Nišu, trenutno radimo na 152 objekta u zdravstvu, 16 završeno i 23 se radi, dok su ostali u proceduri. Bolji život standard su, pored plata i penzija, urednije škole, čistiji domovi zdravlja i ambulante. Želim da obiđem svaki toalet, jer ljudi žele da vide da se neko brine i o malim stvarima, rekao je Vučić obraćajući se okupljenim građanima ispred seoske ambulante.
Obnova zdravstvne ambulante u Kušiljevu koštaće 9 miliona dinara i biće završena za 30 dana. vucic i milanovic ispred ambulante-svilajnac-g.j.
-Drago mi je da ovaj veliki posao kreće iz Kušiljeva. Nije bilo primera skorije da je vlada ulagala u opštine gde su predsednici iz opozicionih stranaka.Zbog toga zahvaljujem vladi, jer nisu vodili računa o stranačkim bojama već o tome ko ima projektnu dokumentaciju i dobro radi, rekao je predsednik te opštine Predrag Milanović, koji je ocenio da je u Svilajncu završena obnova objekata oštećenih u poplavama.
vucic u skoli-sviljanc-g.j.
Vučić je sa ministrima posetio i Srednju školu u Svilajncu gde se završava obnova objekata u vrednosti 60 miliona dinara.