JAGODINA-Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma javno se izvinio danas u Jagodini penzionerima zbog povećanja penzija posle izbora 2008 godine od 10 odsto.
-Mi smo jedini koji treba da izvinu penzionerima. Sa našom koalicijom u Jagodini je doneta odluka da se povećaju penzije i izvinjavamo se penzionerima zbog toga što smo povećali penzije. Izvinjavam se javno penzionerima, što smo se borili za povećanje penzija. Reč je o povećanju penzija od 10 odsto i to linearno. To smo uradili u Jagodini u prostorijama televizije Palma plus gde su bili prisutni svi ministri i tadašnji predsednik vlade Mirko Cvetković, rekao je Marković obraćajući se članovima Glavnog odbora JS.
Međutim, JS je 2014 godine glasala za smanjenje penzije u Skupštini Srbije, a Marković to pravda glasanjem za ,,paket reformi kako bi Srbija stala na noge“, ali očekuje da se penzije i plate veoma brzo vrate na predhodni nivo.
-Naša koalicija imaće najviše glasova od svih, jer ćemo imati više glasova na ovim izborima nego što smo imali 2014 godine. To će biti naš uspeh i naš rezultat. Siguran sam da ćemo biti potrebni da se napravi Vlada Srbije. Nisam od onih koji se nude unapred, ali sam za to da se napravi kriterijum za kandidate za ministre i direktore, jer mnogo dobrih kandidata ima u našoj koaliciji. Zastupaću interese, ako budem u prilici, građana Srbije, rekao je Marković.
Jedinstvena Srbija nastupiće na listi sa SPS i Zelenima i ima 55 kandidata za poslanike ili 22 odsto od ukupne liste. Marković ističe da je trenutni rejting JS od 3 do 3,5 odsto, a da je PUPS na 0,8 do 0,9. On je takođe je naveo da JS neće biti u koaliciji sa SPS u 15 lokalnih samouprava.

Kandidati JS za poslanike
Kandidati JS za poslanike

-Doneli smo odluku da na lokalne izbore izađemo ili sa SPS ili samostalno. Možemo da budemo u koaliciji sa grupom građana, ali ne sa SNS, DS ili Dverima jer bi zbunili birače. Nikako ne treba na odborničkim listama stavljati one koji nisu u radnom odnosu, a pogotovo ne one koji su bili odbornici najveće stranke na političkoj sceni, jer su oni odbodnici zato što smo mi liderska država i glasa se za lidera. Tuđi nam ne trebaju, zaključio je Marković.
Prva konvencija JS za početak republičke kampanje zakazana je za 20 mart u Novom Sadu u hali Spens.
DOKTORSKA LISTA ZA JAGODINU
Jedinstvena Srbija izaći će na lokalne izbore u Jagodini u koaliciji sa SPS, a na listi je 11. lekara, 5. prosvetnih radnika, biznismeni, poljoprivredenici….