SVILAJNAC-Opština Svilajnac potpisaće u utorak ugovor sa švajcarskim investitorom „PMTechnik“ o novoj investiciji vrednoj 2 miliona evra i zapošljavanju 50 radnika, saopštila je Infromativna služba te opštine. Ovim povodom gosti Svilajnca biće predstavnici Ambasade Švajcarske, Polin Mentone, zamenica švajcarskog ambasadora i Dragica Tomčić, ekonomski ataše.
– Ova kompanija zakupljuje proizvodnu halu u industrijskoj zoni „Veliko polje“ u Svilajncu i baviće se preciznom mehanikom. Proizvodnja počinje ove godine. Opština Svilajnac je prethodno kompletno infrastrukturno opremila industrijsku zonu, uredila i spremila halu za novog investitora, kao i sve saobraćajnice u zoni, stoji u saopštenju te opštine.
Inače, reč je o najvećoj stranoj investiciji ove godine u Svilajncu, koji može da se pohvali sa više stranih i domaćih stabilnih investicija i potpuno završenim procesom privatizacije. To je doprinelo značajnom smanjenu broja nezaposlenih i kontinuiranom privrednom rastu u Svilajncu.
U ovoj zoni posluje japanska kompanija PANASONIK, koja je kupila proizvodnu halu i nedavno povećala broj radnika na 390, umesto planiranih 300. U 2016. godini proširiće pogon, proizvodnju i broj radnika, čime postaje najveća i najdugoročnija strana investicija na teritoriji opštine Svilajnac.