JAGODINA-Voštana figura predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina biće postavljena u Muzeju voštanih figura u Jagodini u sredu 23 marta, kada će biti i otvorena nova postavka, najavljeno je danas iz Informativne službe tog grada. Za izradu i postavljanje voštane figure Putina je dobijena saglasnost i prikupljena su odobrenja Ambasade Rusije u Beogradu.
Vajari Ivanović i Crvenković, su veoma verno, “kao da je živ” i “samo što ne progovori” , uradili voštanu Putina, ranije je izjavljivao predsednik Skupštine grada Jagodina i lider JS Dragan Marković Palma.
On je tada istakao da nije odustao od ideje da se Muzej voštanih figura u Srbiji obogati sa još dve figure -Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, kao i da će realizacija početi posle izbora
Muzej voštanih figura u Jagodini, otvoren je 2006.godine, i jedni je u Srbiji. U njemu je smešteno 30 figura istaknutih istorijskih, kulturnih, verskih, političkih i sportskih ličnosti iz Srbije i SFRJ, među kojima su i car Lazar, kralj Petar, Vuk Karadžić, Njegoš, Desanka Maksimović, Ivo Andrić, Karađorđe, Josip Broz Tito, Slobodan Milošević, Zoran đinđić, patrijarh Pavle, Nikola Tesla, Pavle Vujisić, Novak đoković… Muzej se nalazi u Turističkom kompleksu grada u čijem je sastavu Akva park, ZOO vrt, veštački vodopad, “Vivo” soping park, koje je prošle godine posetilo 400.000 turista, najviše školskih ekskurzija iz gotvo svih krajeva Srbije.