PARAĆIN-Pokret Svi za Paraćin najavio je otvaranje do 1.000 novih radnih mesta za četiri godine u lokalnim malim preduzećima i poljoprivredi uz budžetski podsticaj lokalne samouprave u visini od 4 miliona evra. Taj pokret predao je listu kandidata za odbornike na lokalnim izborima pod sloganom ,,Vreme je” , nosilac liste je Tomislav Šaletić. Na prošlim i pretprošlim izborima liste Pokreta – Svi za Paraćin bile su druge po snazi.
-Postoji kontinuitet poverenja građana u našu listu, a takođe i ispunjenja predizbornih obećanja. Ovog puta lista je jača i sa pravom očekujemo dobar rezultat. Imamo podršku Foruma privrednika iz Paraćina i na tome zasnivamo naša očekivanja, jer privrednici zapošljavaju više od hiljadu radnika, odnosno više nego Staklara i Cementara. To će biti ozvaničeno potpisivanjem protokola o saradnji, rekao je predsednik tog pokreta Dragan Mitić.izbori
U tom pokretu smatraju lokalna zajednica treba da daje konkretnu podršku lokalnim preduzećima, kako bi došlo do upošljavanja većeg broja sa evidencije nezaposlenih.
-Pokret će, ukoliko bude u vlasti, uzeti da sprovodi ekonomski program lokalnih preduzetnika. Privrednici će sami pisati ekonomski program, odnosno privrednici će sami kreirati poslovni ambijent u lokalu,jer će imati svoje ljude u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, objasnio je on i dodao da opština ne može celokupan investicioni potencijal da ulaže u komunalnu infrastrukturu te najavio da će u poljoprivredu i privredu biti plasirano 4 miliona evra.svi za paracin 1
-Realizacija infrastrukturnih investicija je pri kraju i to je dobro urađeno. Ali sada umesto u asvalt moramo da uložimo u ljude, u konkretnog čoveka. Umesto u pojedinačne poljoprivredne mašine, uložili bi recimo u hladnjaču ili pak centar. Nešto što će 20 godina da koristi veliki broj ljudi, ceo region. Očekujemo otvaranje oko 1.000 novih radnih mesta u direktnim investicijama i u novim indirektnim poslovima koji će biti pokrenuti, zaključio je Mitić.