JAGODINA-Voštana figura predsednika Federacije Rusije Vladimira Vladimiroviča Putina postavljena je danas u Muzeju voštanih figura u Jagodini, a lideri SPS Ivica Dačić i JS Dragan Marković Palma prvi su pozirali ispred nje.
-Voštani Putin izgleda kao i u realnom životu, ovo je najbolje umetničko ostvarenje od svih koje sam video. Pokazao sam Rogozinu i Lavrovu fotografiju jagodinskog Putna i bili su pozitivno iznenađeni koliko je njegov lik verno prenet. U Rusiji voštane figure nisu previše interesantne. Imamo sam više puta priliku da vidim i razgovaram sa Putinom, vajari su zaista uradili dobar posao. Prvi put sam u muzeju i zaista je izvanredan. Mislim da je još uvek rano za postavljanje moje figure, kazao je Dačić.putin 9-jagodina-g.j.
Međutim, njegov domaćin Marković nije odustao od svoje namere i izjavio je da će do kraja jula u tom muzeju biti postavljene figure Dačića i Aleksandra Vučića zbog doprinosa koji su dali državi Srbiji.
-Dačić će doći i drugi put u muzej da pozira isped svoje figure, koja će biti napravljena posle izborne kampanje. Poslali smo poziv ambasadoru Rusije u Beogradu, ali on je odgovorio da se to u njihovoj tradiciji drugačije tumači, odnosno označava odavanje počasti kao kada neko umre. Oni ne prave za života voštane figure znamenitih ličnosti, već posle smrti, rekao je Marković. putin 4-jagodina-g.j.
On je najavio da će biti izrađena i nova figura Novaka Đokovića, koja je prilikom postavljanja izazvala podeljene komentare u javnosti. putin 6-jagodina-g.j.Pre postavljanja voštane figure u hali Jasa pred nekoliko hiljada građana Srbije, koji su došli da prisutvuju postavljanju voštane figure Putina, nastupili Merima Njegomir, Radiša Urošević, folklori i denseri. putin 3-jagodina-g.j.Postavljanju figure prisustvovali su ministar Aleksandar Antić i kandidati za poslanike i odbornike koalicije SPS-JS.putin 8-jagodina-g.j.