JAGODINA-Raseljeni Srbi sa KIM potpisaće koalicioni sporazum sa Pokretom socijalista, što će im omogućiti odpočinjanje procesa povratka na vekovna ognjišta posle 17 godina, rečeno je danas prilikom posete potpredsednika PS Bratislava Jugovića i predsednika Kolicije raseljenih lica sa KIM Miloša Stojkovića domaćinstvu Jovice Spasića, koji posle raseljavanja iz sela Žitinje kod Vitine živi u Ribaru kod Jagodine. Oni su istakali da je sa KIM raseljeno 200 hiljada Srba i da oni imaju pravo da se vrate na svoja ognjišta, te najavili da će raseljeni Srbi dobiti svog predstavnika u izvršnoj vlasti.
-Glas raseljenih konačno će se čuti u izvršnoj vlasti u Beogradu, biće mnogo jači i prodorniji nego što je to do sada bio slučaj. Saradnja sa PS će nam omogućiti lakše ostvarivanje programa i ciljeva, rekao je Stojković. spsic sa porodicom i stojkovicem-jagodina-g.j.
On je najavio da će politički sporazum o zajedničkom delovanju sa Pokretom socijalista biti potpisan sa Aleksandrom Vulinom u subotu u Kragujevcu.
-Simobl borbe Pokreta Socijalista i Koalicije raseljenih lica je zapravo Spasić koji je sa porodičnog imanja morao da dođe u Jagodinu bez igde ičeg. Sada je stasao u uglednog čoveka. Njegova borba simbolizuje i borbu svih nas koji smo protiv NATO integracija. Borba za raseljene je borba za integritet države, ali i svaki drugi integritet, istakao je Jugović i poručio da će ranija uspešna saradnja sa raseljenim licima i iskrena borba za teritorijalni integritet Srbije sada biti verifikovana kroz sporazum o zajedničkom delovanju.