SVILAJNAC-U ovom trenutku u Srbiji u toku je obnova 51. javnog objekata u 30 lokalnih samouprava, vredna 5 miliona evra, koji su u vlasništvu lokalnih uprava, a u drugoj fazi biće obuhvaćeno preko 80 objekata u vrednosti 8 miliona evra, izjavio je danas u Svilajancu direktor Kancelarije za obnovu Marko Blagojević prilikom posete Mašinskoj školi. On je dodao da je ta opština najveći korisnik sredstava Fonda solidarnosti Evropske Unije, jer je bila najaktivnija i da je to pravac u koji treba da slede i ostali. skola 1-svilajnac-g.j.
-U svakoj lokalnoj samoupravi biće u ovoj godini rekonstruisan najmanje jedan objekat. Cilj projekta nije umivanje objekata, već potpuna rekonstrukcija i vraćanje u njihovo prvobitno stanje. Posle završetka radova, te objekte ne treba građevinski tretirati narednih 20 godina. Sem što je potrebno čišćenje i krečenje, rekao je Blagojević.
Taj posao trajaće godinama, jer je reč o više hiljada objekata, ali će rezultati trajati više decenija, objasnio je on.skola 3-svilajnac-g.j.
-U kompletnu rekonstrukciju Gimnazije i Mašinske srednje škole u Svilajancu iz fondova EU uloženo je 60 miliona dinara, izjavio je predsednik te opštine Predrag Milanović i dodao da će Fondacija Novaka Đokovića ili opština obezbediti nove klupe, stolice i table.
-Završavamo tender za izgradnju fiskulturne sale u vrednosti 100 miliona dinara. Očekujem početak radova u aprilu, dodao je Milanović.skola 2-svilajnac-g.j.
On je sa Blagojevićem posetio početak izgradnje mosta u Kupinovcu i rekonstrukciju ambulante u Sedlaru, a ukupna vrednost radova je 10 miliona dinara.

 

Svilajnačka razglednica – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Svilajnac.