SVILAJNAC-Sara Rajčić , Violeta Đorđević , Jovan Manojlović, Katarina Krunić, Maja Anđelković, Suzana Savić, Ivan Stamenović, Emina Janošević, Ivana Spasojević i Ivana Mladenović desetoro je mladih Svilajnčana koji su danas primili Ugovore o obavljanju stručne prakse u javnim ustanovama na teritoriji opštine Svilajnac. Ugovore im je uručio predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, čime je obeležen i početak programa stručne prakse.
-Politika opštine Svilajnac u protekle četiri godine bila je da zapošljava i pruža šansu mladim ljudima, jer bez njih, njihovih znanja i sposobnosti, ne bismo ni mogli da napravimo ovoliko uspeha i pomaka na svim poljima. Trenutno je stručnoj praksi u javnim ustanovama ukupno 22. mladih ljudi, a moram da napomenem da smo dosta njih uspeli i da zaposlimo posle obavljene stručne prakse, izjavio je Milanović.
Program stručne prakse, koji je u skladu sa usvojenim Lokalnim akcionim planom zapošljavanja za 2016. godinu, jedan je od programa i mera aktivne politike zapošljavanja u 2016. godini. Namenjen je nezaposlenim licima sa najmanje četvorogodišnjim visokim obrazovanjem. Ovaj program traje 12 meseci, a njegovu realizaciju finansira opština Svilajnac, uz tehničku podršku Nacionalne službe za zapošljavanje.
Zamenica predsednika opštine dr Danijela Stojadinović istakla je kako je naročito raduje entuzijazam koji je primetila kod ovih mladih ljudi.
-Nama je cilj da aktiviramo mlade, pametne, obrazovane ljude, kojih imamo puno. Trudili smo se i da kroz infrastrukturu i druge projekte koje radimo te mlade ljude dodatno motivišemo da se, nakon fakulteta, vrate u Svilajnac, zaključila je ona.

Svilajnačka razglednica – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Svilajnac.