JAGODINA-Tesla bi sada poručio Srbima bavite te se organskom poljoprivredom i duhovnošću, rekao je naučnik i istaživač profesor Velimir Abramović, koji je održao predavanja o velikom naučniku Nikoli Tesli učenicima OŠ 17 oktobar, gde je otvorio Festival nauke, i građanstvu u amfiteatru Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.
-Verujem da bi Tesla sada poručio Srbima da se bave organskom poljoprivredom i da grade duhovne institucije. To su jedine dve stvari kojima Srbija može da pomogne sebi i čovečanstvu, kao i da je sve ovo drugo prevaziđeno. Sada da mi primenjujemo neku ,,prljavu“ tehnologiju od pre 30 godina, a svi beže dok mi vraćamo ono što smo propustili nekad, to je kao prva ljubav iz mladosti. Sve što je propušteno to je zauvek. U dobroj smo poziciji, jer smo oslobođeni mnogih vezanosti u odnosu na druge narode, rekao je profesor Abramović.velimir abramovic 1-jagodina-g.j.
Teme njegovih predavanja bile su za učenike ,,Tesla osnivač duhovne fizike“ i za građanstvo ,,Početak evolucije svesti čovečanstva“
-Da bi prevazišli sve probleme savremenog društava moramo se ponašati harmonično u odnosu na univerzum. To znači da priznamo da su zakoni fizike, zakoni kosmološke etike. Oni neumoljivi i ne mogu se menjati ljudskim dogovorom, objasnio je Abramović i dodao da je Tesla je insistirao na duhovnom niovu nauke, prirode samih prirodnih zakona.
-Tesla je želeo uvođenje etike u nauku, jer društvo ne povezuje etiku i nauku, već priželjkuje moć. Živimo u svetu koji je kombinacija moći i ne znanja, što je najopasnije, rekao je on.
Abramović je se nije iznenadio da je idol učenika OŠ 17 oktobar Nikola Tesla.
-Deca u sebi nose gen budućnosti, ona su pametnija, ne zato što imaju iskustvo, već su to čiste duše okrenute budućnosti u njima vremenski program budućnosti živi. Treba da slušamo decu, ono što oni kažu to je put, jer je iskustvo pogrešno shvaćena budućnost. Niko ništa preko istorije nije naučio, već samo preko intuicije, to je suština. Naučna otkrića ne pripadaju nauci i školi, svako naučno otkriće je bez ikakve logike, nezavisno od ranijeg znanja, pričao je građanstvu Abramović i zaključio da je Tesla pravi duhovi vođa danas i sutra.