SINDIKAT REMBASA OSUDIO PONAŠANJE PREDSEDNIKA DESPOTOVAČKOG SNS
RESAVICA-Posle saopštenja Sindikata RMU Rembas iz Resavice i osude ponašanja predsednika OO SNS Despotovac Nikole Nikolića prema radnici preduzeća Đula Sanji Pejić, Nikolić je javno uputio izvinjenje Sanji Pejić i rekao da je ,,loše protumačeno njegovo pitanje upućen njoj, ali da ne vidi razlog da se tim razgovorom manipuliše i politizuje javnost”.
Sindikat rudnika zahteva u saopštenju od predstavnika SNS-a, kao i predstavnika svih drugih partija, da momentalno prestanu sa šikaniranjem i progonom zaposlenih u sistemu JP Resavica, a pogotovo u okviru RMU Rembasa i ćerki firmi Đula i Rembas transa, gde je to najizraženije.
– Izbori su stvar slobodne volje svakog građanina, pa tako i zaposlenih u državnom sektoru, i njihovo ustavom garantovano pravo. Upozoravamo sve predstavnike političkih partija da ne pokušavaju da se stave iznad zakona i utiču na slobodu izjašnjavanja građana Republike Srbije, stoji u tom saopštenju.
Sindikalci su opisali u saopštenju šta se dogodilo te večeri.
-Nikolić je pitao Sanju Pejić da li je bila na tribini druge partije prethodne večeri i ona mu je potvrdno odgovorila. On je zatim rekao da je to video na fotografijama sa tribine, a ona da se nije ni skrivala, navodi se u saopštenju sindiakata.
Sindikalci osuđuju Nikolića što je Sanji Pejić rekao da ,,povećanje plata i platu” treba u tom slučaju da traže od dugog učesnika u izborima.
Sindikata smatra da je ovaj poslednji događaj prevršio meru pristojnog ponašanja i da je zbog toga morao hitno da reaguje kao institucija zadužena za odbranu prava i interesa radnika.