Prvi na listi koalicije SPS-JS-NS u Despotovcu dr Miroslav Pavković odgovarao je na pitanja Central media.
-Prvo šta će te uraditi kada bude izbarani na funkciju gradonačelnika u svom gradu?

Dr Pavković- Uputićemo poziv svim dobronamernim i stručnim ljudima opštine za saradnju i pomoć u gradnji bolje opštine Despotovac. Svestan sam da bez dovoljno kompetentnih ljudi nema perspektive,a bez perspektive nema nade . Ne želimo da budemo opština beznadežnih.

-.Najvažnije oblasti rada i ciljevi u naredne četiri godine lokalne samouprave sa vama na čelu?

Dr Pavković – Poboljšanje socijalne zaštite, ifrastrukturno opremanje bez protekcije, što veće agažovanje nezaposlenih kroz javne radove u opštini, prestanak umnožavanja birokratije i borba za što veći broj radnih mesta koja zarađuju svoju platu, povećanje i umnožavanje turističke ponude a samim tim i šanse za nova radna mesta, dalji radovi na projektu Senjski Rudnik grad muzej i širenje tog projekta na lokalitete Ravna Reka i Resavica, dalje infrastrukturno unapređivanje naših sela,nastavak gradnje vodovoda i kanalizacije, uređivanje po istom principu i u podjednakoj meri centara svih sela,urbanistički moderno i bez protekcije, da nastavimo sa uređenjem škola,sportskih objekata i vrtića i omogućimo svoj deci prijatniji boravak u njima, da nasavimo sa regulacijhom naših vodotoka i reka,krotimo bujice kako bismo plaćali manju cenu poplavama, da prilagodimo politiku opštinski taksi sa realnim mogućnostima naših preduzetnika i stvorimo uslove za dolazak novih investitora, da otvorimo vrata našim povratnicima iz inostranstva i ponudimo im programe za njihovo ulaganje, da unapredimo kulturni život u svim našim naseljima,pomognemo formiranje kulturno umetničkih društava svuda gde je to moguće, da završimo zgradu Centra za kulturu u Despotovcu kako bismo ga posle dvadeset godina uselili, da rekonstruišemo opštinsku upravu i prilagodimo je potrebama onih kojima je i namenjena.
-Sa kojom bi strankom formirali koaliciju, a sa kojom ne, posle izbora?

Dr Pavković – Moj koalicioni potencijal je širok, tako da sam otvoren za razgovor sa svima. Prvi kojima mogu da ponudim saradnj su oni koji formiraju republičku vlast.

Biografija dr Miroslava Pavkovića
4.datum rođenja: 25.4.1960
završio medicinski fakultet 1984.god
specijalista interne medicine i subspecijalista za ultrazvučnu dijagnostiku
upravnik i direktor Doma zdravlja u Despotovcu od 1992 do 2000 godine
prvi predsednik Opštine Despotovac u Srbiji koga je narod izabrao na neposrednim izborima od 2003 do2006 godine.
otac dva sina -lekara i ponosni deda