ĆUPRIJA- Vlada Srbije u ponedeljak će na sednici doneti odluku o novom rukovodstvu državnog preduzeća Ravanica iz Ćuprije, najavljeno je iz Opštine Ćuprija . To preduzeće bavi se konditorskom proizvodnjom. Predhodno je vladin Odbor za privredu je predložio imenovanje direktora i Upravnog odbora preduzeća.
-Stekli su se uslovi da se posle 20 godina uđe u Ravanicu. Radnici treba da budu srećni, jer će država preuzeti odgovornost za vođenje preduzeća. U predhodnom periodu Ravanica je loše poslovala, smanjen je broj radnika, smanjeni su prihodi. Ovo je pozitivna informacija za sve zaposlene. Sva preduzeća koja su u postupku privatizacije moraju da budu privatizovana do juna 2016 godine. Borićemo se za Ravanicu i zaposlene, saopšteno je iz te opštine.
Odlukom Vlade Srbije od 30. decembra prošle godine društveno preduzeće „Ravanica“ postalo je državno preduzeće. Ministarstvo privrede uradilo je novi osnivački akt na koji su pozitivna mišljenja dali Ministarstvo finansija, Ministarstvo poljoprivrede i Odbor za zakonodavstvo. Odbor za privredu Vlade Republike Srbije, u četvrtak 21. aprila, jednoglasno je dao pozitivno mišljenje na osnivački akt preduzeća, čime su se stvorili uslovi da na prvoj sledećoj sednici Vlade, koja će biti održana u ponedeljak, „Ravanica“ dobije novo rukovodstvo.