ĆUPRIJA- Sa dve trećine osvojenih glasova i za lokalni i republički parlament, Srpska napredna stranka u Ćupriji je i ukupni pobednik izbora u Pomoravskom okrugu. Nezvanični rezultati izbora u Ćupriji pokazuju da je 65 odsto birača poverenje poklonilo listama „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, dok su sve ostale liste zajedno osvojile tek trećinu glasova. Tako će u lokalnom parlamentu već od narednog meseca sedeti odbornici samo tri političke grupacije koje su prešle izborni cenzus: Srpska napredna stranka koja će imati 30 odbornika, ili 80 odsto mandata, GG „Ravanica“ sa 4 i koalicija SPS-Jedinstvena Srbija sa 3 odbornika.
-Ćuprija je odlučila da ima pristojnu budućnost. Ćuprija je odlučila da hoće pristojnu Ćupriju i pristojnu Srbiju i zato ćemo imati 30 odbornika u SO Ćuprija, što u procentima iznosi 81 odsto. Ovo je velika pobeda za sve Ćupričane i velika pobeda za Srbiju. Takođe, ovo je velika podrška našem premijeru Aleksandru Vučiću. Još jednom bih se zahvalio našim sugrađanima koji su verovali u nas, rekao je Ninoslav Erić.

dr Svetlana Nikolić Pavlović i Ninoslav Erić
dr Svetlana Nikolić Pavlović i Ninoslav Erić

Pored pobede lokalne liste, Ćuprija posle gotovo dve decenije dobila narodnog poslanika dr Svetlanu Nikolić- Pavlović sa liste SNS.
-Ćuprija sada ima priliku da ubrzanim tempom krene u novu fazu razvoja. Srpska napredna stranka će opravdati poverenje birača za ovako ubedljivu pobedu i naredni period Ćuprija će sigurno beležiti kao godine intezivnog razvoja, kazala je ona.
Sa novom poslanicom slaže se i zamenik predsednika opštine Ilija Paunović: “Izborni rezultati su dokaz da smo u prethodnom periodu radili dobro i obaveza da nastavimo još bolje. Ovo je veliki dan za Ćupriju i ovim izborima građani su pokazali da veruju u sve ono što Srpska napredna stranka radi“
-Partija ujedinjenih penzionera Srbije ušla je u predizbornu koaliciju sa Srpskom naprednom strankom. Čelnik ćuprijskog ogranka PUPS Slavko Cvetković takođe je zadovoljan izbornim rezultatima i atmosferom koja vlada u koaliciji SNS-PUPS, a kako kaže nepodeljeno mišljenje u pobedničkom taboru, građani će ubrzo dobiti još jednu potvrdu da je lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ pravi izbor za Ćupriju.
Prvi put od uvođenja višestranačkog sistema u lokalnoj skupštini neće biti predstavnika Demokratske stranke, a put do odborničkih klupa nisu uspele da pronađu ni Socijaldemokratska stranka, koalicija Dveri-DSS, Levica Srbije i Srpska narodna partija.