JAGODINA-Povodom 40 godina osnivanja Univerziteta u Kragujevcu, Fakultet pedagoških nauka u Jagodini, hor i orekestar, priredio je Vaskršnji koncert u tom gradu u ponedeljak uveče. Posebnost hora tog fakulteta je u tome da u njemu pevaju studenti i profesori. Među članovima hora ima studenata koji su svoje prvo pevačko iskustvo stekli na ovom fakultetu. Od prošle godne hor radi u mešovitom sastavu i izvodi kompozicije domaćih i stranih autora do duhovne muzike, dpreko narodnih do starogradskih pesama. Gosti koncerta bili su članovi mešovitog hora Šumatovac iz Aleksinca. Publika uživala uz numere Mokranjca, Karakaševića, Kedrova, Hristova, Veličkovića, Greneta, Babića, te narodnih i starogradskih pesama iz Srbije, Grčke,Rusije i Ukrajine. vaskrsnji koncert 3-jagodina-g.j.
-Fakultet Pedagoških nauka u Jagodine jedan je od dvanaest akreditovanih fakulteta u okviru Univerziteta u Kragujevcu, koji je osnovan 21. maja 1976 godine. On je zapravo nastao na temeljima Liceja srpskog, prve visokoškolske ustanove u modernoj Srbiji. Hor i orkestar su predstavili rezultate rada u ovoj akademoskoj godini. Time se najavljuje novi upisni ciklus, a budućim studentima pokazan jedan segment aktivnosti tog fakulteta, gde do posebnog izražaja dolaze studentski kreativni potencijali, ali i briga o talentima i veštinama budućih studenata i vaspitača. Sportske sekcije učestvovale su na Kupu rektora i pirpremaju se za Učiteljijadu, a dramska, literarna I folklorna grupa predstaviće se na kulturnim događajima, rečeno je u najavi koncerta.vaskrsnji koncert 2-jagodina-g.j.
Koncertu su pristvovale kolege sa Učiteljskog fakulteta u Užicu, dikretori škola, predstvanici sveštenstva i drugih javnih institucija.
vaskrsnji koncert 1-jagodina-g.j.