SVILAJNAC- U Svilajncu je danas konstituisana Skupština opštine,za predsednika opštine izabran je Predrag Milanović, a za predsednika SO Vladan Rajković, oni su u protekle četiri godine obavljali te funkcije. GG Svilajnac čuva budućnost-Predrag Milanović i SPS formirali su vlast u Svilajncu sa 28 od 47 odbornika, dok je koalicija SNS-PUPS-SDPS sa 19 odbornika u opoziciji. Na funkcije zamenika predsednika opštine i SO izabrani su predsedavnici GG Svilajnac čuva budućnost Dragana Radević i Miroslav Marinković.so svilajnac 3-svilajnac-g.j.
-Spremni smo za saradnju sa svim odbornicima u SO, kao i strankama koje za 1,5 glas, poput DSS, nisu prešle cenzus, ali imaju značajni udeo u biračkom telu. Pozivam odbornike PUPS, SDPS i SNS da podrže ovaj program. U ovom trenuku mi nismo spremni da pravimo dogovor sa rukovodstvom SNS, jer smatramo da se u ključnim stvarima razlikujemo i ne bi mogli zajedno da radimo na programima koje planiramo u Svilajncu, rekao je Milanović
Za sve odluke glasalo je 28 odbornika GG Predrag Milanović i SPS, dok je 19 odbornika SNS uzimalo glasačke listiće, ali nisu ih ubacivali u kutiju.so svilajnac 1-svilajnac-g.j.
-Na prvom mestu u narednom periodu je popunjavanje naših privrednih zona, kako bi smo zaposli građane, na drugom je poljoprivreda, jer smatramo da su nam potrebni prerađivački kapaciteti. Izgradićemo Pčelarski centar i obezbediti stručnu edukaciju. Nastavićemo sa izgradnjom infrastrukture u Svilajncu, a najveći projekat je regulacija Resave, zatim nastavak vodosnabdevanja do svakog sela, uređenje poljskih i lokalnih puteva. Planiramo da sve škole rekonstruišemo, te izgradimo fiskulturnu salu u srednjoj školi. Razvijaćemo i podržavaćemo Prirodnjački centar, jer je to veliki potencijal u naučnom, ali turistićkom smislu, odnosno novi ,,privredni pogon“. Rekonstruisaćemo domove kulture po selima. Nastavićemo da stipendiramo mlade i izdvajamo sredstva za stručnu praksu. Finansiraćemo sve kluvobe koji žele da se takmiče. Završili smo rekonstrukciju sprotskih objekata, ostao nam je još bazen, koji je oštećen u poplavama.Bacićemo akcenat na školski sport. Podržavaćemo sve socijalno ugrožene grupe, kao i penzionere koji su ugroženi, nećemo podržavati ,,devizne” penzionere. Podržavaćemo izgradnju crkava i manastira , jer bez verskih objekata ne možemo u budućnost. Za dve godine imaćemo roformisan javini sektor i opštinsku upravu, najavio je Milanović.
Na izborima u Svilajncu GG Svilajnac čuva budućnost-Predrag Milanović osvojila je 24 odbornička mandata ili apsolutnu većinu od ukupno 47 u skupštini, SNS 19 i SPS 4. so svilajnac-svilajnac-g.j.
-Očekujem da ćemo nastaviti gde smo stali i da će Svilajnac ubrzano da se razvija. Smatram da će se u narednom periodu odbornička većina biti uvećana, jer mislim da će odbronici prepoznati da se ovde zastupaju interesi građana. Biću predsednik svim odbronicima, a skupština će biti mesto dijaloga. Koalicioni sporazum GG Predrag Milanović i SPS je potpisan, dobijena je saglasnost centrale SPS, zaključio je Rajković.

 

Svilajnačka razglednica – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Svilajnac.