ĆUPRIJA-Na konstitutivnoj sednici SO Ćuprija večeras je za predsednika te opštine ponovo izabran Ninoslav Erić-SNS, dok je Branislav Tazić-SNS novi predsednik skupštine. Naprednjaci su u toj opštini osvojili 30 odborničkih mandata, GG Ravanica 4 i SPS-JS 3.
– U protekle dve godine postavili smo temelje industrijskog razvoja Ćuprije, uporedo ulažući u sport i kulturu. U naredne četiri godine podižemo lestvicu, jer želimo da Ćuprija bude industrijski grad, želimo investicije. To je bitno za Ćupričane, jer želimo radna mesta. Prvo šta smo radili je formiranje Industrijske zone. U narednih nekoliko meseci novi investitori doći će u Ćupriju i moćićemo da zaposlimo naše sugrađane, najavio je Erić posle dobijanja drugog mandata predsednika opštine.

Ninoslav Erić
Ninoslav Erić

Turistički razvoj opštine Ćuprija biće baziran na rimskom gradu Horeum Margiju i manastiru Ravanica.
-Započećemo arheološka iskopavanja na Horeum Margiju, pored manastira Ravanica i Ivankovca, to je najznačajniji deo buduće turističke ponude. Nameravamo da izgradimo atletski stadion za našu decu, tu će se baviti sportom i razvijati u nove svetske i evropske šampione, rekao je Erić. SO CUPRIJA 1-cuprija-g.j.
Od 37 odbornika SNS je na izborima osvojila 30 odboničkih mandata, što je najbolji loklani izborni rezultat u Srbiji.
-Građani su odlučili da Ćupričani upravljaju Ćuprijom, odnosno da ne žele da neko drugi upravlja i rukovodi gradom. To je velika obaveza, jer građani Ćuprije žele da imaju rukovodstvo koje će da se bori za grad. Uređujemo grad za nas i našu decu. Izbori su pokazali šta Ćuprija želi i kuda hoće da ide, zaključio je Erić.
Za zamenika predsednika te opštine izabran je Ilija Paunović, a za zamenika predsednika SO Slavko Cvetković. Odbornicu su izabrali članove Opštinskog veća i sekretara skupštine Daliborku Kovačević Ilić.