JAGODINA-Preko 200 radnika Fabrike kablova u Jagodini, od oko 1.200 zaposlenih, danas se sastalo sa predsednikom Skupštine grada Draganom Markovićem Palmom koji im je predočio da je država dala najbolju moguću ponudu za budućnost tog preduzeća i da Unapred pripremljeni program reorganizacije daje mogućnost opstanka preduzeća i normalnog poslovanja. To preduzeće je među 17 u restrukturiranju i do 31 maja treba da odluči između Unapred pripremljenog programa reorganizacije-UPPR, Programa reorganizacije-PR ili stečaja. Ukoliko se usvoji UPPR, država kao većinski vlasnik treba da imenuje novu skupštinu preduzeća, Nadzorni odbor i generalnog direktora.radnici u skupstini grada 4-jagodina-g.j.
-Predlažem da se prihvati UPPR, jer će na taj način Fabrika kablova moći normalno da posluje. Biće otpisani dugovi i moći će da se zadužuje za kupovinu reprometerijala za proizvodnju. Naravno poslednju reč o tome daće poverioci u Privrednom sudu. Država odlučuje o fabrici. Borićemo se budućnost fabrike, da nađemo investitora i sada je ta situacija povoljnija, istakao je Marković i dodao da se u narednom periodu obaveze moraju plaćati na vreme.radnici u skupstini grada 3-jagodina-g.j.
On je rekao okupljenim radnicima da razmisle o prijavljivanju za socijalni program, kao i da one koji žele da uzmu otpremninu ne može niko u tome da spreči ili izostavi sa spiska. Radnici koji uzmu otpremnini ne mogu da vrate u fabriku dok se ne privatizuje, dok oni koji ne uzmu otpremninu nose sudbinu preduzeća.radnici u skupstini grada 2-jagodina-g.j.
-Izaberite petočlanu delegaciju radnika koja će učestvovati u radu oragna preduzeća i pregovorima o budućnosti, poručio je Marković i pozvao radnike da ne štrajkuju i ne obustavljaju proizvodnju.radnici u skupstini grada 1-jagodina-g.j.
Dug prema radnicima, zbog razlike u zaostalim zaradama, biće konvertovan u kapitala i to preko 20 odsto vlasništva nad preduzećem, dok je država vlasnik 65 dosto akcija. Dug od četiri zarade treba da bude izmiren od januara 2017 godine, dok će država povezati radni staž koji je u zaostatku četiri godine. radnici u skupstini grada 5-jagodina-g.j.