JAGODINA-Na konstitutuvnoj sednici Skupštine grada Jagodina za predsednika Skupštine grada izabran je Dragan Marković Palma, a za gradonačelnika Ratko Stevanović. Njih dvojica, uz povremenu rokadu tih funckija, na čelu su Jagodine četvrti put. Naprednjaci nisu učestvovali u glasanju na konstitutivnoj sednici, a prvu redovnu sednicu lokalnog parlamenta napustili su svi odbornici te stranke.sednica 2-jagodina-g.j.
-Želim da se zahavlim građanima Jagodine koji su nam četvrti put dali poverenje da vodimo grad. Daćemo ponudu drugoplasiranoj partiji za saradnju, jer uvažavamo predloge, ukoliko su u korist građana i grada. Žao mi što još neke partije nisu ušle u skupštinu. Nastavljamo gde smo stali. O programu ne želim danas da govorim. Nikada nećemo doneti odluku na štetu grada i građana. Pozivam drugoplasiranu partiju da vršimo pripremu sednica, sastavljamo dnevni red, budemo konstruktivni i da se ne svađamo. Ne želim da ličimo da neke druge gradove, a pogotovo parlement Srbije koji je u proteklim mandatima bio rijaliti šou, rekao je Marković i dodao da će u narednom periodu uputiti SNS ponudu da uđu u vlast u skladu sa ostvarenim izbornim rezultatima.sednica 3-jagodina-g.j.
U jagodinskoj skupštini 21 odbornički mandat dobila je koalcija JS-SPS i 10 SNS.
-Trudiću se da funkciju gradonačelnika obavljam na najbolji mogući način pridržavajući se zakona, uz napomenu da želim dobru saradnju, rekao je Stevanović.sednica 4-jagodina-g.j.
Odbornici su izabrali članove Gradskog veća, kao i članove Komisije za administrativna i kadrovska pitanja. Zatim je održana prva redovna sednica Skupštine grada koju su napustili odbornici SNS.
-SNS nije učestvovala u radu u ranijem periodu i ovaj dnveni red ne možemo da prihvatimo. Zato napuštamo sednicu, rekao je predsednik lokanog SNS Nikola Radosavljević i zahvalio se građanima koji su glasali za tu stranku.naprednjaci napustaju skuprtinu-jagodina-g.j
U Gradskom veću i Komisiji za administrativna i kadrovska pitanja ostalo je po jedno mesto upražnjeno.